Mainos

"Ilman Suosikin hyväksyntää bändeillä oli vaikeaa"

Tänään ilmoitettiin yllättäen, että nuorisolehti Suosikin julkaisu loppuu joulukuussa.

Suosikkiin kirjoittanut pitkänlinjan toimittaja Markku Veijalainen kertoo, että Suosikin merkitys 60- ja 70-luvun nuoriso-ja musiikkikulttuurille oli suuri. Veijalainen kertoo, että lehden levikki oli parhaimmillaan niin suuri, että sen peitto oli aivan ylivoimainen tietyn ikäryhmän keskuudessa.

Veijalainen korostaa myös päätoimittaja Jyrki Hämäläisen merkitystä lehdelle.

- Ilman Suosikin hyväksyntää tarkoitti ilman Jyrki Hämäläisen hyväksyntää. Ilman tätä hyväksyntää suomalaisten rockartistien oli vaikea päästä eteenpäin. Näin ollen yhteistyö suosikin kanssa oli melkoinen tae menestykseen. Tätä kautta Jyrki, Suosikki, Levy-yhtiöt ja bändit muodostivat niinsanotun voimaringin, jonka kautta suomalainen viihdeteollisuus pyöri, kertoo Veijalainen.

Muut lehdet eivät Veijalaisen mukaan pystyneet kilpailemaan Suosikkia vastaan, sillä Hämäläinen oli päätoimittajana ylivoimainen.

- Isto Lysmähän loi Suosikin ennennäkemättömillä tempauksillaan, mutta mielestäni juuri Jyrkin persoona nosti Suosikin suosioon.

Veijalainen pohtii, että Suosikin taival kesti yllättävänkin pitkään.

- Suosikin lopettaminen on melko luonnollinen ilmiö. Oli pieni ihme, että Suosikki kesti näinkin kauan, koska normaalisti nuorisolehdet ovat yhden sukupolven mittaisia. Jokainen sukupolvi ottaa tavallaan oman mediansa ja vannoo sen nimeen ja kasvaa sen mukana.

Oleellisena syynä lehden lopettamiselle Veijalainen pitää mediaympäristössä tapahtunutta suurta muutosta.

-Kun verrataan 60- ja 70-lukujen maailmaa ja nykymaailmaa, niin on kyllä ihme että Suosikki kesti näinkin pitkälle, kiteyttää Veijalainen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.