Illan uutislähetyksessä kunnioitettiin Jarkko Sipilän muistoa: "Tiesi rikostutkinnasta monta kertaa enemmän kuin moni poliisi"

Jarkko Sipilä on kuollut – tästä kaikesta rikostoimittaja ja kirjailija muistetaan 2:40

Kollegat ja rikoskomisario muistelivat tänään 26 vuotta MTV Uutisissa työskennellyttä Jarkko Sipilää.

Sipilä oli toimittajan lisäksi myös palkittu dekkaristi, joka työnsä ohella julkaisi 21 rikosromaania.

– No Jara oli aivan poikkeuksellinen työkaveri, hyvin lämminsydäminen ihminen. Me tehtiin vuosien ajan tätä Rikospaikka-ohjelmaa. Vinkkimiehet kaksikkona on ajeltu tuhansia kilometrejä autossa ja puhuttu paljon elämästä muutenkin, sanoo Sipilän läheinen kollega Pekka Lehtinen.

– Hän on ollut esikuva hyvin monelle... tämä on valtava isku, jättää suuren tyhjiön. Hän oli niin vakuuttava ja vaikuttava hahmo. Jään syvästi kaipaamaan Jaraa.

Lehtisen kirjoittama muistokirjoitus julkaistiin jo aiemmin MTV Uutisten sivuilla.

Sipilä nautti myös poliisien keskuudessa suuresta arvostuksesta.

– No Jarkko otti kaikista asioista selvää, hän tiesi rikostutkinnasta monta kertaa enemmän kuin moni poliisi. Esimerkiksi dekkareista, jotka minäkin olen kaikki lukenut, paistaa sellainen asiantuntemus läpi, sanoo jo eläköitynyt rikosylikomisario Juha Rautaheimo.

Sipilä vaati usein työssään viranomaisilta avoimuutta ja kritisoi jo vuosia sitten vallanpitäjiä yksityisyydensuojan taakse pakenemisesta.

– Voi olla, että ollaan menossa sellaiseen julkisivuyhetiskuntaan, että valtaa pitävillä on oikeus kertoa vain positiivisia asioita omasta elämästään ja sitä ei voi sitten kyseenalaistaa, Sipilä totesi jo vuonna 2009.

Lue myös:

    Uusimmat