Koronatartunnan saanut lapsi on kuollut Laihialla

2:23
"Tulihan tämä yllättäen" – Näin Laihian sivistysjohtaja kommentoi järkyttävää koronakuolemaa MTV Uutiset Livessä.

Koronavirustartunnan saanut laihialaislapsi on menehtynyt viikonloppuna. Asian vahvistaa MTV Uutisille Laihian vt. sivistystoimenjohtaja Markku Laukkonen.

Menehtyneen tarkka ikä ei ole tiedossa.

– Alakouluikäinen lapsi oli ollut viikonloppuna sairaalahoidossa koronaviruksen takia ja valitettavasti menehtyi. Suru-uutinen tuli meille maanantaiaamuna, Laukkonen kertoo.

Laukkosen mukaan lapsi oli koronaviruksen riskiryhmään kuuluva. Huomioitavaa kuitenkin on, että menehtyneellä lapsella oli koronatartunta, mutta hänen kuolinsyytään ei ole virallisesti kerrottu.

– Koulussa oli jo maanantaiaamuna psykologin ja kuraattorin keskusteluapua tarjolla. He ovat myös kiertäneet luokissa. Toki henkilökunnallakin on mahdollisuus kriisiapuun, Laukkonen toteaa.

– Tätä jatketaan pitkin viikkoa. Lasten kysymykset saattavat tulla vasta muutamien päivien viiveellä, Laukkonen jatkaa.

Laukkonen kuvailee uutista lapsen kuolemasta järkyttäväksi.

– Totta kai tämä aiheuttaa surua eritoten luokka- ja koulukavereissa sekä koko kouluyhteisössä. Tulihan tämä niin yllättäen, Laukkonen sanoo.

THL:n tartuntatautirekisterin perusteella Suomessa on kuollut seitsemän alle 30-vuotiasta koronaviruksen vuoksi. Tilastossa kerrotaan kaikkien ikäryhmien yhteenlasketuksi koronakuolemien määräksi 1688 tapausta. Tilastopalvelu ei näytä lukuja 0–30 vuotiaiden osalta ilmeisesti sen vuoksi, että näissä kaikissa ikäryhmissä on vähemmän kuin viisi tai ei yhtään kuolemantapausta koronaan liittyen. Kun lasketaan yhteen 30-vuotiaiden ja sitä vanhempien koronakuolemantapaukset ja vähennetään tämä luku kaikista koronakuolemista, saadaan tulokseksi seitsemän alle 30-vuotiaille tapahtunutta koronakuolemaa.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilkka-Pohjalainen.

Juttua korjattu 12.1.2022 kello 17.37: THL:n tartuntatautirekisterin perusteella koronaviruksen vuoksi on kuollut seitsemän alle 30-vuotiasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja