Ilkka Kanerva on kuollut

Suomen pitkäaikaisin kansanedustaja Ilkka Kanerva on kuollut 7:44
Suomen pitkäaikaisin kansanedustaja Ilkka Kanerva on kuollut – suomalaiset muistavat hänet oman aikansa legendana

Kokoomuksen pitkäaikainen kansanedustaja, ministeri Ilkka Kanerva on kuollut.

Hän menehtyi vakavaan sairauteen 74-vuotiaana. 

Kanerva kertoi vielä keskiviikkona sairauslomansa jatkumisesta. Kanerva oli ollut sairauslomalla kansanedustajan tehtävästä helmikuun loppupuolelta saakka.

Suomen pitkäaikaisin kansanedustaja

Kanerva toimi kansanedustajana vuodesta 1975 lähtien. Hän oli valtiopäivien lukumäärän mukaan laskettuna Suomen pitkäaikaisin kansanedustaja.

Kanerva toimi ministerinä useaan kertaan. Hän toimi Holkerin hallituksessa ministerinä valtioneuvoston kansliassa, ministerinä valtiovarainministeriössä sekä liikenneministerinä. Ahon hallituksessa hän toimi työministerinä, ministerinä valtiovarainministeriössä ja pääministerin sijaisena. Vanhasen kakkoshallituksessa hän toimi ulkoasiainministerinä.

Tällä vaalikaudella Kanerva toimi eduskunnassa puolustusvaliokunnan puheenjohtajana. Hän oli myös Turun kaupunginvaltuuston jäsen ja toimi useissa luottamustehtävissä.

Vahva urheiluvaikuttaja

Poliittisen uran ohella Kanerva oli tunnettu urheiluvaikuttaja. Hän toimi Suomen Urheiluliiton (SUL) pitkäaikaisena puheenjohtajana vuosina 1990–2005. SUL kutsui Kanervan kunniapuheenjohtajakseen sen jälkeen, kun poliitikko jätti puheenjohtajuuden vuonna 2005.

Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n hallituksessa Kanerva toimi vuodet 2003–2011. Sitä aiemmin hän oli Euroopan yleisurheiluliiton EAA:n hallituksessa vuodet 1999–2003.Suomen Olympiakomitean varapuheenjohtajana Kanerva toimi vuosina 1993–2008.

Kanerva oli sotilasarvoltaan reservin majuri.

Lue myös:

    Uusimmat