Ilkka Herola ja Eero Hirvonen pidemmällä potkulla jahtaamaan mitalia yhdistetyn pariviestissä: "Vahvat hiihtäjät pärjäävät tässä lajissa"

3:04
Videolla Tulosruudun raportti Seefeldin MM-kilpailujen perjantain yhdistetyn kisasta.

Yhdistetyn MM-edustajat Ilkka Herola ja Eero Hirvonen hakivat rennolla otteella pidempää potkua suorituksiinsa lepopäivänään. Edellispäivän MM-avauksen pettymykset oli lauantaina unohdettu, kun lajin suomalainen ässäkaksikko latautui sunnuntain pariviestiin.

Herola ja Hirvonen voittivat maailmancupin parikilpailun Salpausselän kisoissa kaksi viikkoa sitten. Herolan 11:s ja Hirvosen 20:s sija suurmäen kilpailussa perjantaina vaimensivat jatko-odotukset maltillisiksi, vaikka pariviestin kilpailutapa kuuluu suomalaisten suosikeihin.

–  Laji on hiihtopainotteinen, jos mäen jälkeen on vielä taistelussa mukana, Herola selitti kilpailun luonnetta MM-joukkueen majapaikassa.

Pariviestin jäsenet hyppäävät kerran Innsbruckin HS130-mäestä. Kahakka jatkuu sen jälkeen sprinttiviestinä, jossa joukkueen molemmat urheilijat hiihtävät 7,5 kilometriä kuudessa pätkässä.

–  Vauhdit ovat sprinttiviestissä kovia, joten vahvat hiihtäjät pärjäävät tässä lajissa, Herola lisäsi.

Äkäisten suomalaishiihtäjien ei sovi jäädä mäessä liian kauaksi kärjestä. Yhtä tärkeää olisi osua sopivaan hiihtoryhmään, jossa ajetaan joukolla mahdolliset karkulaiset, esimerkiksi mäessä vahvat itävaltalaiset, kiinni.

–  Kärjen voi tavoittaa kauempaakin, mutta se edellyttää sopivaa paikkaa kilpailijajoukossa, Hirvonen vahvisti.

–  Hankalinta on joutua tilanteeseen, jossa vastustajan kiinniotto pakottaa luukuttamaan heti ensimmäisen ja toisen vedon ihan täysiä. Se voi kostautua lopussa.

Hiihtoura ei vaikuta rankalta, mutta myös se riippuu käytännössä lähtöasemasta.

–  Reitti ei ole rankka ainakaan paperilla, mutta siitä tulee rankka, jos joutuu tekemään koko ajan itse töitä. Vastaavasti tasaisella on helppo peesata sopivassa porukassa, Herola arvioi reittiä, jolla suomalaiset kilpailevat ensi kertaa.

Suomalaiset toivovat hiihto-osuudesta mahdollisimman rankkaa. Reitille ei sovi levittää sepeliä, mutta sade kelpaisi suomalaisille.

–  Räntäsade ja vastatuuli, Herola vastasi kysymykseen suomalaisten ihannekelistä.

Seefeldissä kilpaillaan yli tuhannessa metrissä. Siitä voi olla suomalaisille jonkinlaista etua.

–  Korkean ilmanalan ansiosta tälläkin reitillä voi tehdä eroja, Herola laskeskeli.

–  Ja sen takia kilpailussa saatetaan nähdä pommeja, jos joku aloittaa liian kovaa ja hyytyy.

Saksa maailmanmestari Eric Frenzelin johdolla sekä Norja ja Itävalta ovat Hirvosen ennakkosuosikit mitalikamppailuun. Italian ja Japanin hän nimeää kakkosryhmään.

–  Veikkaan parisprintistä kuuden maan kilpailua kärkisijoista, Hirvonen lisäsi mainitsematta Suomea erikseen.

Lahden 2017 MM-kisoissa Herola ja Hirvonen olivat pariviestissä seitsemänsiä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja