- savuankerias - greippi - kylmäsavuporoa - kesäkurpitsa - 2 kärsimyshedelmää - Kouvolan lakritsaa
Antti Vahteran ja Ile Kallion menu:
Kylmäsavuporo-mousse
100 g kylmäsavuporoa 1 dl smetanaa 1 dl kermaa 1 rkl hienonnettua ruohosipulia 1/2 silputtu sipuli 1 tl Dijon -sinappia vaaleaa leipää mustapippuria, suolaa
Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna vetäytyä 1 h jääkaapissa. Tarjoile paahdettujen vaaleiden leipäviipaleiden kanssa.
Savuankeriasta ja kesäkurpitsaa
1/2 kesäkurpitsa 100 g savuankeriasta 1 dl valkoviiniä 1 dl kuohukermaa 1 tl Dijon -sinappia 1 valkosipulin kynsi mustapippuria
Leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi ja kuullota kattilassa vähässä öljyssä hetki. Lisää kerma sekä mausteet ja anna kiehua muutama minuutti. Mausta sinapilla ja pippurilla. Pinnalle voit pyöräytellä vähässä öljyssä käytettyjä yrttejä.
Kesäkurpitsakeitto
1/2 kesäkurpitsa 1 dl valkoviiniä 1 dl vettä muutama tippa tabascoa 1/2 sipuli silputtuna silputtua basilikaa, ruohosipulia ja persiljaa suolaa, pippuria
Kuullota paloiteltu kesäkurpitsa vähässä oliiviöljyssä kattilassa sipulin kanssa. Lisää valkoviini ja kerma, Anna hetki kiehua ja lisää yrtit. Pyöräytä tehosekoittimessa tasaiseksi ja lisää tabascotippoja, pippuria ja suolaa.
Lakritsapassionvanilja
1 dl kermaa 1/2 vaniljatangon sisus 1 rkl sokeria 2 passionhedelmää 1 rkl tuoretta lakritsaa silputtuna
Vispaa kermavaahto sokeri ja vaniljatanko vaahdoksi ja asettele lautaselle. Sekoita lakritsa ja passionhedelmä keskenään ja tarjoile kerman kanssa.