Ilahduta yksinäistä vanhusta kukilla – Ole Joulupukkina Seniorille -hyväntekeväisyyskampanja käynnistyy jälleen

72-vuotias Eeva Mäkinen kertoo, mistä vanhusten yksinäisyys johtuu ja mitä asialle voidaan tehdä 1:09
72-vuotias Eeva Mäkinen kertoo videolla, mistä vanhusten yksinäisyys johtuu.

Vuodesta 2010 lähtien vanhuksille jouluiloa tarjonnut Kotona Asuen Seniorihoivan Ole Joulupukkina Seniorille -hyväntekeväisyyskampanja käynnistyy jälleen.

Kampanjassa kuka tahansa voi ilahduttaa yksinäisiä vanhuksia joulukukalla pääkaupunkiseudulla, Pirkanmaalla ja Päijät-Hämeessä sekä Kotkan ja Oulun alueilla. Viime vuonna kukkia toimitettiin yli 8000 kappaletta. Tänä vuonna korona-aika on lisännyt vanhusten kokemaa yksinäisyyttä.

– Kampanjan tavoitteena on tuoda yksinäisille vanhuksille kokemus arvostuksesta ja välittämisestä. Tutkimusten mukaan jopa joka kolmas vanhus kokee yksinäisyyttä. Kokemustemme perusteella korona-aika on vielä pahentanut tilannetta. Suurella joukolla ikäihmisiä sosiaaliset verkostot ovat pienentyneet merkittävästi ja tunne yksinäisyydestä vahvistunut, Kotona Asuen Seniorihoivan toimitusjohtaja Olli Houttu sanoo.

Ole joulupukkina seniorille -hyväntekeväisyyskampanja on käynnissä 16.11. - 17.12.2020.

Kampanjaan osallistuu muun muassa kunnallisen kotihoidon yksiköitä, palvelutaloja, seniorikeskuksia sekä useita muita tahoja. Kukkia myyvät pääkaupunkiseudun ja Tampereen Stockmann-tavaratalot, Tampereen Sokos ja Prisma sekä lukuisat yksittäiset kukkaliikkeet. Kukat toimitetaan vastaanottajille joulunalusviikolla.

Lue myös:

    Uusimmat