IL: Wille Rydmanin kirjaan liittyvä salassapitorikosepäily tutkitaan sittenkin

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jukka Rappe on kumonnut syyttäjän aiemman päätöksen jättää elinkeinoministeri Wille Rydmanin (ps.) kirjaan liittyvä epäilty salassapitorikos tutkimatta, kertoi Iltalehti tiistaina. 

Lehden mukaan Rappe määrää poliisin tekemään esitutkinnan asiasta.

Rikosepäilyssä on kyse Rydmanin kirjasta Salaisuus, jota ei ollut. 

Keskusrikospoliisi teki alun perin kirjasta tutkintapyynnön Helsingin poliisille, koska se epäili siinä julkistetun tietoja, jotka oli määrätty salassa pidettäviksi. 

Syyttäjä päätti, ettei epäilystä ole syytä käynnistää esitutkintaa. Syyttäjä arvioi asiaa uudelleen saamiensa mediayhteydenottojen jälkeen mutta pysyi kannassaan.

– Ei ole tullut esille mitään sellaista seikkaa, että asia tulisi arvioida toisin. Pysyn edellisessä päätöksessä, sanoi syyttäjä Katri Veran elokuussa.

Nyt annetulla apulaisvaltakunnansyyttäjän päätöksellä asiasta suoritetaan esitutkinta.

Rydman kirjoittaa viestipalvelu X:ssä, eli entisessä Twitterissä, ettei ollut kuullut päätöksestä ennen Iltalehden uutista.

Luin koko asiasta vasta kyseisestä artikkelista. Erikoista. Jos juttu on totta, niin sylttytehtaana näkyy toimineen sama päätaho kuin kaikissa muissakin itseeni kohdistuneissa lokajutuissa. 

– Kirjassani ei ole julkaistu mitään sellaista, mitä ei olisi saanut julkaista. Päinvastaista väittävät eivät joko tiedä, mistä puhuvat, tai vaihtoehtoisesti tulkitsevat tosiasioita tahallisesti vääristellen, Rydman kirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat