Mainos

IL: Romanihameisen työntekijän erottamisesta tuomio – johtaja vetosi hyllyvälien ahtauteen

Käräjäoikeus tuomitsi yhdistyksen toiminnanjohtajan sakkoihin, koska hän ei sallinut liikkeessä työskentelyä romaniasussa esimerkiksi ”ahtaiden hyllyvälien” vuoksi, kertoo Iltalehti. Hovioikeus säilytti tuomion.

Käräjäoikeus tuomitsi 59-vuotiaan yhdistyksen toiminnanjohtajan syrjinnästä, kun tämä oli sanonut, ettei romanihameeseen pukeutuva nainen saisi jatkaa työtehtävässään. Iltalehden mukaan mies valitti asiasta hovioikeuteen ja hovioikeus säilytti tuomion.

Salolaisessa yhdistyksen liikkeessä oli työkokeilussa romaninainen, joka käytti työssään romanien kansallispukua. Kun syytetty yhdistyksen toiminnanjohtaja kävi liikkeessä ja huomasi naisen asun, hän huomautti asiasta myymälävastaavalle.

Toiminnanjohtaja ei sanonut naiselle mitään, mutta myymälävastaava kertoi tälle, ettei hän saisi johtajan mukaan tulla töihin saman yhdistyksen uuteen liikkeeseen kansallisasu yllään.

Iltalehden mukaan nainen ei hyväksynyt kieltoa ja teki ilmoituksen poliisille ja TE-toimistoon. Toiminnanjohtaja sai syytteen syrjinnästä ja tapaus oli käsittelyssä Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Toiminnanjohtaja kiisti syrjinnän ja sanoi, että uudessa liikkeessä on myös kahvila. Hän vetosi Eviran sääntöihin, jonka sanoi kieltävän kansallispuvussa työskentelyn kahvilassa.

Hän totesi myös, että hyllyvälit ovat ahtaat eikä kansallispuvussa mahdu kulkemaan niiden välistä. Iltalehden mukaan hän sanoi, että ”on luonnostaan selvää, että pitää olla toisenlaiset vaatteet.”

Myymälävastaava todisti esimiestään vastaan. Mies sai syrjinnästä 30 päiväsakkoa.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.