Mainos

IL: Opetushallituksen nimityssoppa kuohuttaa yhä – viran sai päällikön lähisukulainen

Opetushallituksessa viime syksynä tehdyt virkanimitykset herättävät edelleen pahaa verta virastossa, kirjoittaa Iltalehti

Kaikki alkoi yt-neuvotteluista, jotka päättyivät viime vuoden syyskuussa 21 työntekijän irtisanomiseen.

Seuraavana päivänä viraston Opiskelijavalinnat-yksikössä laitettiin hakuun kaksi määräaikaista sovellusneuvojan virkaa. 

Opetushallituksen Iltalehdelle toimittamien tietojen mukaan sovellusneuvojaksi haki yhteensä viisi henkilöä, jotka kaikki kutsuttiin myös haastatteluun. Heitä haastattelivat Opiskelijavalinnat-yksikön päällikkö ja yksikön sovelluspäällikkö.

Iltalehden tietojen mukaan neljä viidestä hakijasta oli irtisanomisuhan alla syksyn yt-neuvotteluissa ja heistä kolmen työsuhde päättyi. Kaikilla kolmella naisella oli pitkä työkokemus Opetushallaituksen eri tehtävissä. Yksi hakijoista jätti tulematta haastatteluun.

Viran sai päällikön lähisukulainen

Toiseen viroista valittiin päällikön johtamassa yksikössä korkeakouluharjoittelijana ja määräaikaisena sovellusneuvojana viis kuukautta työskennellyt 24-vuotias vastavalmistunut tradenomi. Mies on sattumalta myös päällikön lähisukulainen.

Toinen viroista jäi täyttämättä, kun Opiskelijavalinnat -yksikössä viimeiset kahdeksan vuotta työskennellyt nainen ilmoitti, ettei ota paikkaa vastaan.

Tähän toiseenkin tehtävään löytyi myöhemmin virkaannimitetyn tradenomin opiskelukaveri.

Irtisanottuja edustaneet luottamusmiehet huomauttivat lukuisista epäkohdista haastatteluprosessissa. Heidän mukaansa irtisanotuille olisi pitänyt tarjota mahdollisuutta esimerkiksi täydennyskoulutukseen.

Opetushallituksen pääjohtaja Aulis Pitkälä myöntää, että valintaprosessissa on tapahtunut virheitä. Pitkälän mukaan 24-vuotiaan miehen nimitykselle ei kuitenkaan ole esteitä vaikka jääviyskysymykset asiassa ovatkin ilmeiset.

Helsingin hallinto-oikeuteen on tehty asiasta Opetushallitusta koskeva valitus, joka on yhä vireillä.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.