IL: Jäätävä läheltä piti -ohitus tallentui kojelautakameraan – nopea reagointi pelasti perheen

0:24

Lehtosen perheen matka rippijuhlille Poriin oli saada traagisen lopun liikenteessä hurjastelleen kuskin takia, Iltalehti kertoo verkkosivuillaan.

Pääkuvan video

Australiassa nähtiin myös läheltä piti -tilanne, kun myöhäinen ohitus oli johtaa rekan ja henkilöauton nokkakolariin.

Parisenkymmentä kilometriä ennen Poria sattui uhkaava tilanne, kun vastakkaisella kaistalla liikkunut valkoinen Volvo päätti tehdä riskiohituksen. Auto tuli hurjaa vauhtia asuntoauton takaa aivan Lehtosen perheen auton eteen. Autoa ajanut Jukka-Pekka Lehtonen joutui väistämään pientareelle kovasta vauhdista välttääkseen nokkakolarin.

Iltalehden mukaan uhkaava tilanne tallentui Lehtosen auton kojelautakameraan.

– Siinä oli 100 kilometriä tunnissa nopeusrajoitus. Vastaantulevalla autolla ei ollut mitään aikomusta väistää tai peruuttaa ohitusaikeita, Lehtonen kertoo Iltalehdelle.

Nopea reagointi luultavasti pelasti perheen vakavalta onnettomuudelta.

– Siinä olisi voinut käydä paljon huonomminkin. Onneksi olin tilanteessa hereillä. Sitäkin saattaa käydä, ettei kaikki aina ole, kun oma ajokaista on tyhjä.

Kyydissä tapahtumahetkellä oli Lehtosen itsensä lisäksi tämän vaimo sekä heidän 12- ja 14-vuotiaat lapset, Iltalehti kertoo

– Sokissa meni pari tuntia, kun tajusi, miten lähellä siinä oli vakava onnettomuus, Lehtonen toteaa.

Lehtonen toivoo, että videolle tallentunut tilanne toimisi muistutuksena kaikille liikenteessä liikkuville.

– Aina pitää olla tarkkana, koska kaikki voi tulla päälle. Kesällä on paljon autoja liikenteessä ja tyhmiä ohituksia varmasti tulee. Toivon, että kaikilla olisi malttia liikenteessä, hän toteaa Iltalehdelle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja