Ernon kylmäävä video: Kun vastaantulevan rekan rengas räjähti, oli onnesta ja taidosta kiinni, ettei auto rytistynyt kuin peltipurkki

Ernon kylmäävä video: Kun vastaantulevan rekan rengas räjähti, oli onnesta ja taidosta kiinni, ettei auto rytistynyt kuin peltipurkki 0:37
Katso veret seisauttava tilanne videolta.

Helsinkiläinen Erno koki todellisen läheltä piti -tilanteen, kun oli viime kuussa palaamassa kyläilemästä Seinäjoen seudulta. Matkalla vastaan tulleen rekan eturengas näet puhkesi ja raskas ajoneuvo lähes jyräsi henkilöautossa matkustaneen Ernon vaimoineen.

Tapaus tallentui auton kojelautakameraan ja palasi Ernon mieleen, kun MTV Uutiset kertoi tapauksesta, jossa Lohjalla raskaan ajoneuvon renkaan puhkeaminen johti useamman raskaan ajoneuvon liikenneonnettomuuteen.

– Jotenkin pystyn näkemään itseni siellä tuon auton ratissa, johon toinen rekka törmäsi. Pystyn näkemään sen tilanteen. Kuljettajalla ei ole mitään tehtävissä, Erno kertoo MTV Uutisille.

”Väistö lähti selkäytimestä”

Ernon kohtaama renkaan räjähdys sattui marraskuun puolivälissä. Erno kertoo ajelleensa pimeää ja rauhallista tietä eteenpäin huomatessaan vastaan ajaneen rekan.

– Sitten kuului melkoinen pamaus ja samalla lähti rekasta ohjaus, hän kertoo tapauksesta.

Rekka notkahti vasemman eturenkaan räjähtäessä ja samalla rekka lähti kohti vastaantulevaa Ernon autoa.

– Väistö lähti selkäytimestä, onneksi riitti väistö pientareelle ettei tarvinnut ojaan ajaa, hän kommentoi.

Myös rekkakuski onnistui reagoimaan yllätykselliseen tilanteeseen hyvin, sai auton hallintaan ja piti sen valtaosin omalla kaistallaan. Auto kävi puolesta metristä metriin väärällä kaistalla. Erno näki takapeilistä auton pysyvän tiellä.

”Ei olisi paljon jäänyt henkilöautosta jäljelle”

Tilanteessa oli Ernon ja tämän vaimon henki kysessä. Tieosuudella nopeusrajoitus oli 80 kilometriä tunnissa, ja kolari olisi helposti ollut kohtalokas. Vastaantulevassa rekassa voimat olisivat olleet hurjat.

– Ei olisi paljon jäänyt henkilöautosta jäljelle, Erno pohtii.

– Hyvä ettei mun perässä tullut ketään, sille olisi voinut käydä heikosti.

Hän kertoo sydämen pamppailleen hetken ja mielessä pyörineen, miten kiitollinen elämän perusasioista saa olla. Henki voi olla joskus pienestä kiinni.

”Näin läheltä pitänyttä tilannetta ei ole koskaan ollut”

Ernosta oli onni onnettomuudessa, että vaikka keli oli tapahtumahetkellä märkä, ei tie ollut jäinen tai muuten liukas.

– Tilanne olisi voinut olla ihan toinen. Ei ehkä olisi onnistunutkaan nuo väistöt, hän pohtii.

Vaikka hän ajaa paljon ja on ollut ratin takana jo reilut 20 vuotta, oli tapaus hänelle täysin ainutkertainen.

– Ei näin läheltä pitänyttä tilannetta ole koskaan tullut, vaikka olen ajanut autoa useilla eri mantereilla, hän sanoo.

Tapauksen myötä hän toivoo, että raskaan kaluston renkaista pidetään jatkossakin hyvää huolta, jotta turhilta onnettomuuksilta vältytään. Samaa renkaiden kunnon valvontaa hän toivoo muiltakin teillä liikkujilta.

Lue myös:

    Uusimmat