Mainos

Ikä lisää motoristin onnettomuusriskiä

Moottoripyöräonnettomuudet ovat muuttuneet vuosikymmenessä. Suurin osa onnettomuuksista sattuu nykyään yli 36-vuotiaille, kun viime vuosikymmenellä eli 1990-luvulla valtaosa onnettomuuskuljettajista oli 16-17-vuotiaita.

2000-luvun onnettomuuteen joutunut motoristi oli vanhempi ja ajoi suuremmalla pyörällä kuin 1990-luvun onnettomuuskuski. Tiedot selviävät Ajoneuvohallintokeskus AKEn tutkimuksesta.

Tällä vuosikymmenellä kuolemaan johtaneet onnettomuudet tapahtuivat aiempaa useammin taajaman ulkopuolella. 1990-luvun onnettomuuksiin verrattuna öiset onnettomuudet vähenivät samalla kun aamulla ja päivällä tapahtuneiden, kuolemaan johtaneiden onnettomuuksien suhteellinen osuus kasvoi.

Kuljettajan ikä oli yhteydessä kuolemaan johtaneen virheen laatuun.

Teiltä suistumisissa nuoret, 16-24-vuotiaat kuljettajat tekivät vanhempia useammin ennakointi- tai arviointivirheitä, kun yli 25-vuotiaiden kuljettajien onnettomuudet johtuivat pääasiassa käsittelytaitojen heikkoudesta.

Kaikkien ikäryhmien kolarit johtuivat tyypillisesti joko moottoripyöräilijän itsensä tekemästä ennakointi- tai arviointivirheestä tai siitä, ettei vastapuoli - tyypillisesti henkilöauton kuljettaja - ollut havainnut lähestyvää moottoripyörää.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.