Iivo Niskasella paljon parannettavaa ja puolustettavaa: "Kaikki sekunnit pois"

Pohjoismaisten hiihtolajien maailmancup jatkuu Rukalla, kun ohjelmassa on maastohiihtoa, mäkihyppyä ja yhdistettyä. Kisapäivän suomalaisherkkuihin kuuluvat miesten 15 kilometrin ja naisten 10 kilometrin perinteisen kilpailut, joissa suomalaisilla riittää paljon puolustettavaa.

Iivo Niskanen voitti vuosi sitten paraatimatkansa ja puolustaa voittoaan kello 13.45 alkavassa kilpailussa. Krista Pärmäkoski oli viime vuonna toinen Norjan Therese Johaugin jälkeen.

Pärmäkoskelle ja Niskaselle jäi petrattavaa perjantain sprintin jälkeen. Niskanen oli 26:s ja Pärmäkoski 32:s.

–  On ikävä aloittaa tour tällä tavoin, kun ei tullut mitään sekunteja. Tilanne on haastava seuraaviin päiviin, Niskanen viittasi kolmesta kilpailusta koostuvaan minikiertueeseen, joka päättyy sunnuntaina 15 kilometrin vapaan kilpailuun.

–  Sprinteistä pitäisi saada kaikki sekunnit pois. Nyt kärkimiehet ottavat puoli minuuttia eteen.

Pärmäkoski kertoi hiihtonsa olleen terävämpää kuin mitä meno oli viikko sitten Suomen cupissa.

–  Olen tyytyväinen, ja sain signaaleja paremmasta. Uskon, että tulee hyvä hiihto, Pärmäkoski ennakoi sprintin jälkeen.

Naisten kilpailu käynnistyy kello 10.40. Katri Lylynperä oli sprintin nopein suomalaisnainen 19. sijallaan ja odottaa viikonlopun kilpailuista etenkin lauantain perinteisen kymppiä.

–  Perinteisen normaalimatkat ovat olleet minulle helpompia, mutta Rukalla en ole ollut pisteillä. Olen jahtaamassa pisteitä, ja jos niitä napsahtaa, voin olla tyytyväinen, Lylynperä sanoi.

Yhdistetyssä hiihdetään normaalisti

Suomen yhdistetyn miehet Eero Hirvonen ja Ilkka Herola lähtevät kohentamaan perjantaista, joka tuotti Hirvoselle 17. ja Herolalle 29. sijan. Mäkiosuus alkaa kello 12.15.

–  Ruka on ollut minulle vaikea paikka läpi uran, mutta koitetaan nyt kesyttää Rukan mäki, Herola sanoi.

Ladulle miehet karkaavat kello 17, mutta vahvoina hiihtäjinä tunnetulla suomalaiskaksikolla on nyt tuplasti enemmän matkaa muiden etumatkan kuromiseen, kun perjantain viiden kilometrin sijaan hiihdetään 10 kilometriä.

–  Kympin kisat ovat varmasti parempia sekä minulle että Ilkalle. Tulos paranee, kun saa parempia hyppyjä ja hiihdetään kymppi, Hirvonen jutteli.

Kello 17.30 alkava suurmäen kilpailu päättää kisapäivän. Suomalaisista kisaan selvisivät Antti Aalto, Niko Kytösaho ja Andreas Alamommo. Aalto oli perjantain karsinnassa kahdeksas.