Jari Isometsältä sykähdyttävä näkemys Ruotsin maastohiihdon tyrmäävästä osa-alueesta: "En hirveästi yllättyisi"

Iivo Niskanen Rukan sprintistä:"Koko homma hävisi viimeisessä nousussa – en osannut hiihtää" 1:09
Rukan sprintin karsinnassa säväyttänyt Iivo Niskanen oli hyvin happamana, kun erävaihe ei tuonut toivottua tulosta.

MTV Urheilun maastohiihtoasiantuntija Jari Isometsä uskoo, että Ruotsin naiset pystyvät yltämään jäsentenväliseen sprinttifinaaliin perjantaina alkaneen maailmancup-kauden aikana. 

Ensimmäinen näyte Ruotsin naisten ylivoimasta sprinttiladulla nähtiin Rukalla, kun länsinaapuri otti kolmoisvoiton perinteisen hiihtotavan kilpailussa Linn SvahninMaja Dahlqvistin ja Jonna Sundlingin johdolla.

Lisäksi Emma Ribom oli kuudes ja Moa Lundgren kahdeksas. 

Ruotsalaisten sprinttiavauksesta Bruksvallarnassa viime viikonloppuna vaikuttunut Jari Isometsä ei yllättynyt tuloksesta ja nostaa esiin vielä huimemman ruotsalaisnäkymän.

– Ruotsilta oli muutama kova sprintteri poissa Rukalta tämän triplakisan takia. En hirveästi yllättyisi, jos tällä kaudella nähtäisiin naisten sprinttifinaali, jossa on kuusi ruotsalaista, Isometsä lataa. 

– Ruotsi on tällä hetkellä naisten sprinttihiihdon täydellinen valtias. Tietysti esimerkiksi Slovenian Anamarija Lampic pääsee vielä parempaan kuntoon kauden edetessä. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Viime kaudella Lampic oli sprintticupin kolmonen Svahnin ja Sundlingin jälkeen. 

Kuningas Kläbo taipui heti

Miesten puolella tahtipuikkoa heiluttivat yhtä odotetusti norjalaiset. Järjestys vain hieman yllätti, kun viime vuosien yksinvaltias Johannes Hösflot Kläbo joutui taipumaan Erik Valnesille

Yleensä finaalin loppuhetket ovat olleet ylivoimaisen turbovaihteen omanneen Kläbon heiniä, mutta nyt Valnes pysyi rinnalla viimeisessä nousussa ja oli vahvempi loppusuoralla. 

– Se piristää, kun saadaan uusia voittajia ja hallitsijat kaadetaan ainakin väliaikaisesti. Valnes oli vahva kakkossuosikki kisaan, mutta Kläbon kukistaminen oli tästä huolimatta yllätys. Muutaman kerran hän on ollut lähellä, ja nyt oli se päivä. 

Emil Iversenin kolmossija ja Haavard Solaas Taugbölin 5. paikka täydensivät Norjan huippupäivän.

– Norjalla on lähes vastaavanlainen ylivoima kuin Ruotsilla naisissa. Ja Norjalla on sama tilanne kuin Ruotsilla: kotona on vielä aika monta kovaa sprintteriä, Isometsä summaa. 

Lue myös:

    Uusimmat