Iivo Niskanen meni hämilleen, kun kuuli dopingvyyhtiin yhdistetystä kilpakumppanistaan – "Olen todella pettynyt, jos on näin jäänyt kiinni"

Seefeldin MM-kisojen 15 kilometrin perinteisen matkalla pronssia ottanut Iivo Niskanen oli ymmällään, kun hän kuuli keskiviikon isosta dopingvyyhdistä.

Poliisi pidätti yhteensä yhdeksän henkilöä niin sanotussa ”Operaatio suoneniskussa”. Pidätettyjen joukossa oli viisi urheilijaa.

Vyyhti näkyi myös keskiviikon 15 kilometrin kisassa, josta jäi sivuun yhteensä neljä urheilijaa.

Pronssille hiihtänyt Niskanen kuuli vasta kisan jälkeen, että muun muassa hänen olympialaisten kova kilpakumppani, Kazakstanin Aleksei Poltoranin jäi pois kisasta. Viron hiihtoliiton puheenjohtajan Andreas Laanen mukaan Poltoranin on yksi kiinniotetuista.

– Poltoranin ei hiihtänyt? Okei.

– Raju kuvio, Niskanen haki sanojaan MTV Urheilulle.

Niskanen kehui sitä, miten poliisien isku oli "onnistunut".

– On tärkeää saada huijarit kitkettyä pois ladulta.

Viime helmikuun talviolympialaisissa Poltoraninin kanssa 50 kilometrin matkalla pitkään kilpaa hiihtänyt Niskanen oli pettynyt, kun hän kuuli kazakstanilaisen yhteydestä vyyhtiin.

– Olen kyllä todella pettynyt, jos Poltoranin on näin jäänyt kiinni.

– En olisi uskonut, Niskanen totesi hämmennyksen keskellä.

Niskanen itse oli täysin pimennossa koko isosta vyyhdistä.

– Keskityin hiihtämään kilpaa ja lähinnä karttanut muita sivuja. Raveihin keskityin. Harmi kun Vermossa peruttiin päivän ravit – oma hevonen ei päässyt juoksemaan siellä. Se oli kovin uutinen, mitä itse selailin. Muut yritin jättää väliin. 

Iivo Niskasen kommentit palkintoseremonian jälkeen 2:12
Iivo Niskasen kommentit MTV Urheilulle mitaliseremonian jälkeen. 

Lue myös:

    Uusimmat