Iivo Niskanen hyytyi hätkähdyttävän kauas bravuurikisassaan

Iivo Niskanen jäi vasta 14:nneksi maailmancupin 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan väliaikalähtökilpailussa Trondheimissa. Niskanen oli yllättäen vasta toiseksi paras suomalainen Markus Vuorelan päihitettyä hänet täpärästi.

Perinteisen hiihto kulki Niskaselta eilisessä yhdistelmäkilpailussa tahmeasti, eivätkä odotukset olleet niin huimat kuin parhaimmillaan Niskasen uralla hänen lähtiessään bravuurikisaansa, perinteisen yhteislähtöotatukseen, joka käydään nykyisin 10 kilometrillä.

Sunnuntaisen väliaikalähtökisan edetessä Niskanen alkoi jäädä huolestuttavankin reippaasti kärjestä, eikä hänellä ollut asiaa huippusijoihin.

Niskanen sijoittui 14:nneksi, 1.06,0 minuuttia kilpailun voittanutta Norjan Johannes Hösflot Kläboä hitaampana. Niskasta nopeammin kisan hiihti suomalaisista Markus Vuorela, joka sijoittui pykälän edelle 13:nneksi 0,8 sekuntia Niskasta nopeampana. Vuorela hiihti pitkän matkaa viidenneksi sijoittuneen Norjan Erik Valnesin peesissä.

Norja saavutti kisassa kolmoisvoiton, kun Kläbo voitti, Pål Golberg (+17,7) oli toinen ja Henrik Dönnestad (+21,1) kolmas.

Perttu Hyvärinen sijoittui 24:nneksi (+1.15,7), Ristomatti Hakola 26:nneksi (+1.19,6), Arsi Ruuskanen 34:nneksi (+1.29,6) ja Lauri Vuorinen 35:nneksi (+1.30,2).

Iivo Niskanen hiihti marraskuussa maailmancup-kauden ensimmäisessä perinteisen 10 kilometrin yhteislähtökisassa toiseksi. Jos viime kauden keskeytystä Tour de Skin osakilpailussa ei oteta huomioon, viimeksi Niskanen on sijoittunut tämänpäiväistä 14. sijaa huonommin 10 tai 15 kilometrin perinteisen väliaikalähtökisassa maailmancupissa helmikuussa 2016, kun hän oli Falunissa 10 kilometrillä 22:s.