Iivo Niskanen harmittelee taktista virhettään Ylelle – venäläinen huomasi yrityksen: ”Olisin ollut vähintään toinen”

Iivo Niskasen suunnitelma päästä Venäjän Aleksandr Bolshunovin peesiin kariutui suomalaisen oman laskuvirheen takia. Niskanen uskoi Ylen haastattelussa, että onnistuessaan suunnitelma olisi tuonut hänelle ensimmäisen vapaan väliaikalähtökisojen palkintosijan maastohiihdon maailmancupissa.

Niskanen oli Davosin 15 kilometrin kilpailussa ensimmäisen kierroksen jälkeen toisena, mutta taipui lopputuloksissa neljänneksi.

Suomen maajoukkueessa oli ennakoitu, että Niskanen voisi alkupuoliskon jälkeen iskeä aiemmalla lähtönumerollaan Bolshunovin peesiin tämän lähtiessä ensimmäiselle lenkilleen. Suunnitelma kuitenkin kariutui niukasti.

– Se oli ihan sekunnin tai kahden päässä se peesi siitä. Laskin jotenkin väärin, Niskanen totesi Ylelle.

Tämän seurauksena Niskanen joutui kirimään Bolshunovia kiinni vastatuulessa.

– Sitten, kun pääsin ihan iholle mäen päällä, niin Bolshunov löi kaikki tuolla ylhäällä (peliin), kun hän näki, että pääsen niin lähelle.  Sitten kun putosin siitä, niin loppu oli sen takia ihan älyttömän huono, Niskanen harmitteli.

Toisella kierroksella Niskanen ei pystynyt enää lyömään lisätehoja vauhtihiihtoon, joten kisan voittanut norjalainen Simen Hegstad Krüger karkasi voittoon noin 28 sekunnin erolla suomalaiseen. Väliin ehtivät myös Venäjän Sergei Ustjugov ja Sveitsin Dario Cologna, jolle Niskanen hävisi kolmossijan alle kahdeksalla sekunnilla.

Niskasen mukaan riski Bolshunovin kanssa oli syytä ottaa, vaikka sen seurauksena vauhdinjako ei ollut optimaalinen.

– Jos olisin päässyt Bolshunovin perään, olisin ollut vähintään toinen. Toki iso ero Krügeriin. Kakkossija olisi varmasti ollut realismia, hän näki.

Lue myös:

    Uusimmat