Mainos

Iisan suunnitelma: Sinitiaisentie

Kaksikerroksinen koti on hyvin pidetty ja perusnätti. Olohuone on pieni ja sinne on ängetty suhteettomasti huonekaluja, joiden kovahkot värit ja graafiset linjat eivät mielestäni ilmennä kodikkuutta. Tilaa hallitsee lisäksi jättimäinen kotiteatterisysteemi. Alakerrasta poistetaan pliisut raidalliset tapetit, ja vastakkaiset seinät maalataan hillityllä beigellä, muut valkoisella. Marimekon hieman arkiset unikkoverhot korvataan toffeen ja valkoisen värisillä verhoilla. Keittiön kuviollinen tummanruskea ryhdikäs laskosverho komppaa oivasti tummaa ruokapöytää ja moderneja valkoisia kangaspäällysteisiä tuoleja.

Olohuoneeseen sopii aina varma ja raikkaan värinen valkoinen brittityylinen kahdenistuttava sohva, ja seurusteluryhmän täydentävät kaksi sirolinjaista vaaleaa tuolia. Sohvatyynyiksi siniharmaita sävyjä. Sohvapöydän virkaa toimittavat kaksi talonpoikaistyylistä jakkaraa. Tummapuiset lattiavalaisimet vaaleasävyisillä varjostimilla luovat viihtyisyyttä. Sekä olohuoneeseen että ruokapöydän alle punapohjaiset kuviolliset itämaiset matot. Taulutv:n alle matala tummapuinen pöytä, kotiteatteri poistetaan.

Käytävän suunnaton koivunvärinen lipasto korvataan tummapuisella laatikollisella sivupöydällä, jonka päälle asetetaan kaksi pöytävalaisinta. Viereen selkänojallinen sirolinjainen tuoli.

Yläkertaan johtavat vaalean puun väriset portaat hiotaan ja maalataan kiiltävän valkoisiksi. Yläkerrassa sijaitsevat makuuhuoneet. Vanhempien makuuhuone on valkoinen. Yöpöydät ja valaisimet puuttuvat. Huoneen pääty maalataan beigellä. Kankaisella sängynpäädyllä ja muhkeilla valkoisilla ja ruskeilla vuodevaatteilla saadaan pientä ylellisyyttä. Tilaa jää vielä sirohkolle nojatuolille ja kirjakaapille.

Tyttären huoneen seinät ovat tunkkaisen persikkaiset. Suorat verhot ovat kirjavan vihertävät ja sänky musta. Yksi seinä maalataan samalla beigellä kuin alakerrassa, muut seinät valkoisella. Laskosverhot ovat sävyltään vanhaa roosaa, jossa on somia vaaleanruskeita kukkia siellä täällä. Uusi valkoinen sänky saa asusteikseen suloiset beiget ja valkoiset vuodevaatteet, matto on vaalean ruskea. Kirja- ja lelukaappi on valkoinen, jonne sopivat tummat pajukorit.

Pojan huone on riehakkaan vihreä. Vanhat sinivihreät tapetit poistetaan: yksi seinä beigeksi, muut valkoisella. Matto tummansininen. Laskosverhot ovat tummansiniset, beiget ja valkoiset. Kirja- ja leluhyllyksi sopii valkoinen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.