Mainos

Ihmisten sydämet sulattanut dugongivauva Marium söi muovia tuhoisin seurauksen – kuoli jouduttuaan shokkiin

Thaimaassa rakastettu vauvadugongi on kuollut syötyään muovia. Suuri valtamerten nisäkäs dugongi löydettiin ensimmäistä kertaa Thaimaan eteläosasta aiemmin tänä vuonna sen jälkeen, kun se eksyi äidistään, uutisoivat muun muassa Daily Mail ja Washington Post. 

Nuori dugongi sai nimekseen Marium, kun meribiologit löysivät sen huhtikuussa Etelä-Thaimaasta. Se valloitti sydämet ympäri maailmaa, kun videot siitä levisivät sosiaalisessa mediassa.

Mariumista tuli sensaatio videoista, joilla meribiologit ruokkivat tuolloin neljän kuukauden ikäistä Mariumia maidolla ja meriheinällä.

Sireenieläinten lahkoon kuuluva dugongi voidaan nähdä videolla halailemassa meribiologia tämän syöttäessä maitoa pullosta ja pudottavan meriheinää veden alle.

Eläimen kuoltua eläinlääkärit löysivät muoviosia, jotka tukkivat nuoren nisäkkään suolet ja sanoivat Mariumin kuolleen shokkiin. Sen suolisto oli tulehtunut, mikä aiheutti kaasua ruuansulatukseen ja mätää keuhkoihin. Infektio levisi aiheuttaen sokin, virkamiehet sanovat ilmoituksessa.

– Kaikki ovat surullisia Mariumin kuolemansa vuoksi. Tämä ongelma on ratkaistava kiireellisesti, Thaimaan merenkulku- ja rannikkovarojen osaston virkamiehet sanovat Facebookissa.

– Jos haluamme suojella harvinaisia merieläimiä niin, että ne pysyvät kanssamme, jokaisen ihmisen on osallistuttava merten roskien vähentämiseen.

Luuli muovia ruoaksi

Marium on saattanut syödä muovia vahingossa ajatellen sen olevan ruokaa. Kun se tuotiin hoitoon viime viikolla, sillä oli  mustelmia, jotka ovat voineet aiheutua törmäyksestä kiviin tai suurten dugongien iskun jälkeen, osasto kertoo Facebookissa.

– Oletamme, että se vaelsi liian kauas luonnollisesta elinympäristöstään, jolloin urosdugongi tai dugongit hyökkäsivät sen kimppuun, sanoo Thaimaan meri- ja rannikkovarojen osaston pääjohtaja Jatuporn Buruspat.

Kuukausien ajan ryhmä eläinlääkäreitä ja vapaaehtoisia ruokki Mariumia 15 kertaa päivässä.

Useat merieläimet kuolevat muovin takia

Marium ei ole ensimmäinen merieläin, joka on kuollut tai loukkaantunut valtamerten muovista.

Viime vuonna Thaimaasta löytyi kuollut valas, jonka vatsassa oli 80 muovipussia, joiden paino oli 17 kiloa.

Video meribiologista, joka poisti muovivarren merikilpikonnan nenästä, herätti Internetin vuonna 2017. Jopa merilinnut kuluttavat muovia ennennäkemättömällä nopeudella  

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja