Ihmiset katsoivat vieressä ja kuvasivat - Joni pelasti miehen hukkumiselta

Vappuaaton juhlinta oli saada Oulussa ikävän käänteen, kun mies joutui veden varaan. 18-vuotias Joni Saarela ei tyytynyt vain seuraamaan jännitysnäytelmää, vaan hyppäsi veteen auttaakseen miestä.

– Se oli paha tilanne. Menin veteen, kun huomasin, ettei mies enää liikkunut ja alkoi painua pinnan alle, Saarela kertoo.

Saarela oli viettämässä vappuaattoa kavereidensa kanssa kaupunginteatterin kulmilla, minne oli kokoontunut paljon porukkaa juhlistamaan vappua. Ilta sai synkemmän sävyn, kun Saarela huomasi miehen joutuneen veteen. 

Muut vappujuhlijat katsoivat kaiteelta miehen kamppailua vedessä ja jopa kuvasivat tilannetta, mutta Saarela hyppäsi urheasti veteen.

– Kyllähän se vähän mietitytti, voiko itselle käydä huonosti. Luotin kuitenkin omaan uimataitoon. Osaan uida niin, että pinnalla pysyy, Saarela toteaa vaatimattomasti.

Saarela sai vedettyä miehen takaisin rantaan ja pelastushenkilökunta saapuikin pian avuksi. Mies toimitettiin sairaalahoitoon. Saarela selvisi myös pelastusoperaatiosta vammoitta, ainoastaan hänen puhelimensa ja vaatteensa kastuivat.

Poliisi kiitteli nuorta miestä urheasta toiminnasta. Myös miehen kaveri oli kiitollinen sivullisen avusta.

– Miehen kaveri tuli tapahtuman jälkeen kiittelemään ja juteltiin pitkään. Hän ei itse pystynyt auttamaan kaveriaan, koska ei osannut uida.

Äiti on poikansa sankariteosta ylpeä.

– Tuli aivan kylmät väreet, kun kuulin tilanteesta. Tulihan siinä mieleen, että Jonillekin olisi voinut käydä huonosti. Hienoa kuitenkin, että Joni oli rohkea ja auttoi, pienestä pitäen olemme kasvattaneet poikaa siihen, että muita pitää auttaa, Leena Marjamaa kuvailee.

Joni Saarelan vapunvietto jatkui teatterin kulmilla tapahtuman jälkeen myöhään yöhön.

– Olisihan siinä aivan eri fiilis ollut, jos mies olisi kuollut. Onneksi kaikki päättyi hyvin, Saarela sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja