Mainos

Ihmemaa Ozin 13 vuotta kateissa olleet arvokkaat kengät löytyivät – syyllisiä varkauteen etsitään

0:54

Ihmemaa Ozin kuuluisat, varastetut paljettikengät löytyivät peiteoperaation avulla.

VIDEO: Ihmemaa Oz- elokuvan varastetut kengät löytyivät Minneapolisista

Kolmetoista vuotta sitten kadonneet punapaljettiset, näyttelijä Judy Garladin Ihmemaa Oz -elokuvassa käyttämät kengät ovat löytyneet. Kenkäpari varastettiin minnesotalaisesta museosta vuonna 2005. 

Syyllisiä varkauteen etsitään kuitenkin yhä. 

– Olemme saavuttaneet ensimmäisen tavoitteemme, saimme ne takaisin, ja tämä on hieno päivä. Mutta emme ole kuitenkaan valmiita, asianajaja Christopher Myers kommentoi asiaa. 

Kengät ovat yksi neljästä parista, joita Garlandin roolihahmo Dorohty käytti vuoden 1939 klassikkoelokuvassa. Pari katosi vuonna 2005 Garlandille omistetusta museosta hänen kotikaupungistaan Grand Rapidsista. 

Varkaus aiheutti vuosien ajan huhuja ja sen tutkimus ajautui jatkuvasti umpikujiin. Vihdoin viime kesänä saatu vihje johdatti viranomaiset Minnesotan ulkopuolelle ja FBI liittyi mukaan tutkintaan. Kesällä kengät löydettiin peiteoperaation kautta Minneapolisista. 

– Tällaisissa hankkeissa on tietynlaista romantiikkaa, joskus hienostuneisuutta, mutta loppujen lopuksi se on kuitenkin varkaus, Myers kommentoi. 

– Tämän kaltainen kulttuuriperintö on tärkeää yhteisölle. Se heijastaa kultuuriamme, pitää yllä muistoja sekä kuvastaa arvojamme. 

Kauan kateissa olleet kengät esiteltiin toimittajille tiistaina 4. syyskuuta FBI:n Minneapolisin päämajassa. 

Arvoesineiden keräilijä Michael Shaw omistaa kyseiset kengät ja hän lainasi paria Judy Garlandin museolle Grand Rapidsin vuosittaista Ihmemaa Oz -festivaalia varten vuonna 2005. Shaw kieltäytyi tuolloin museon tarjouksesta säilyttää kenkiä kassaholvissa öisin, sillä hän ei halunnut, että useat ihmiset käsittelisivät hauraita kenkiä päivittäin. 

– Mutta kaikista tärkeintä on, että oletin museolla olevan turvajärjestelyt, Shaw kommentoi. 

Kenkävaras murtautui sisään museon takaovesta, rikkoi museon gallerian lasivitriinin ja varasti kengät, jotka oli vakuutettu miljoonasta dollarista. Varashälytys ei koskaan mennyt päälle eikä paikalta löydetty sormenjälkiä. 

Lähde: CNN

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja