Ihanan kodin kymmenen käskyä

On aika rakastua omaan kotiisi. Jos stressaat jatkuvasti järjestämistä kaipaavia kaappeja tai sotkuista eteistä, et koskaan pääse kunnolla nauttimaan kodistasi!

Oman kodin tulisi olla rauhan tyyssija, jonne voit paeta kiirettä ja stressiä. Jos haluat rakastua kotiisi kunnolla, hyväksy vihdoinkin myös sen virheet ja keskity enemmän asuntosi hyviin puoliin.

Muista, että trendikkäät ja supersiistit huoneet eivät ole avain onneen, vaan kotisi on oltava näköisesi ja juuri sellainen kuin sinä haluat!

Kodin 10 käskyä:

1. Lakkaa jo suremasta kotisi toimimattomia kohtia. Keskity sen sijaan niihin asioihin, joihin olet erityisen tyytyväinen. Jos et millään pääse yli siitä, että et pidä eteisestäsi, tee asialle jotain. Huonosti toimivan yksityiskohdan sureminen ei ole kaiken siihen kuluvan energian arvoinen.

2. Kunnioita kotiasi sen verran, että et täytä huoneita tavaroilla, joita et tarvitse tai joista et pidä. Vaikka olet saanut käsittämättömän ruman vaasin joululahjaksi, ei sitä ole mikään pakko säilyttää. Vie ylimääräiset esineet kirpputorille tai kierrätykseen.

3. Järjestä itsellesi rauhallinen nurkkaus, jonne voit aina tarvittaessa vetäytyä. Hanki sinne tavaroita, joista erityisesti pidät, kuten esimerkiksi lämmin torkkupeitto ja kasa hyviä lehtiä.

4. Nauti kodistasi ilman hyvää syytä - syö vaikka illallinen kynttilänvalossa ja käytä parhaita astioitasi, vaikka ei olisikaan juhlapäivä. Arkeenkin voi vaatia välillä hieman luksusta.

5. Muista, että piristävillä pikkuasioilla on väliä - osta vaikka kotiin tuoreita, värikkäitä kukkia suuri kimpullinen. Se tuo keväistä tunnelmaa ja saa sinut hyvälle tuulelle.

6. Älä luota lempiväriisi sisustuksessa, vaan keskity sen sijaan niihin sävyihin, joiden keskellä koet olevasi onnellinen. Jos et tiedä, millaisten värien keskellä viihdyt, muistele erityisen hyviä hetkiä elämässäsi, tai unelmoi jostain kauniista - millaisia värejä näihin ajatuksiin liittyy? Jo esimerkiksi raikas keltainen saa sinut muistelemaan kesän aurinkoisia päiviä, hanki muutama keltainen koristetyyny sohvallesi - se piristää varmasti!

7. Ympäröi itsesi kauniilla muistoilla tai toiveilla. Jos esimerkiksi unelmoit matkasta Pariisiin, hanki kuva Eiffel-tornista jääkaapin oveen. Tai jos muistelet mielelläsi lapsuutesi tärkeitä henkilöitä, laita heistä muistuttavia esineitä ja valokuvia seinillesi. Tällaisista muistoesineistä saat positiivista energiaa, joka saa kotisi tuntumaan entistä rakkaammalta.

8. Selatessasi sisustuslehtiä kiinnitä huomiota kuviin, jotka saavat sinut kokemaan jotain positiivista. Millä tavoin hyvä tunnelma on luotu? Miellyttävätkö sinua värit, pehmeät materiaalit vai tietyt muodot?

9. Lakkaa juoksemasta sisustustrendien perässä ja kysy itseltäsi kysymys - millaisessa kodissa minä viihdyn?

10. Varaa aikaa kalenteriisi ihan vain kotona olemiseen. Älä anna kiireen juoksuttaa sinua ympäri kaupunkia, vaan vietä välillä hiljaisia iltoja ihan vain kotosalla. Voit myös välillä tavata ystäviäsi kahvilan tai ravintolan sijaan kotona - siellä pystytte keskittymään yhteisiin keskusteluihin paremmin, kuin hälyn keskellä.

Kuvat: Shutterstock

Hannele Järvelä/ MTV3

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja