Mainos

Ihalainen esittää SAK:n ja STTK:n yhteistyön lisäämistä

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen (sd.) perää tiiviimpää yhteistyötä toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n ja SAK:n välille. Ihalaisen mukaan järjestöjen yhteistyössä pitäisi ottaa uusi askel sekä liitto- että keskusjärjestötasolla. -Erityisesti tuntuisi nyt tärkeälle, että SAK:laisen ja STTK:laisen ay-liikkeen yhteistyössä otettaisiin uusi laadullinen eteenpäinmenon askel niin liittotasolla kuin keskusjärjestöjen yhteistyötäkin ajatellen, Ihalainen sanoi tänään.

-Näin siksi, että meidän jäsenkuntamme asema, ajattelumme sopimus- ja tulonjakopolitiikasta sekä työelämän kehittämisasioista on niin yhdensuuntaista, Ihalainen sanoi tiistaina SAK:laisen Valtion ja erityispalvelujen ammattiliiton (VAL) liittokokouksessa. Ihalaisen mukaan talouskriisin vuosien yksi selviytymisen keino oli palkansaajajärjestöjen tiivis ja toimiva yhteistyö.
-Myös tulevia vuosia silmällä pitäen on suuri arvo sillä, että suomalaiset palkansaajajärjestöt kykenevät yhteistyönsä ylläpitämään kaikissa isoissa asioissa, Ihalainen sanoi.

VAL:n puheenjohtaja Raimo Rannisto (sd.) toivoi SAK:ta selvittämään, mitä palkansaajaryhmiä se aikoo tulevaisuudessa järjestää ja minkälaisiin liittokokonaisuuksiin. Ranniston mielestä liittojen välistä yhteistyötä pitää vahvistaa, ja tarvittaessa on luotava uusia yhteistoiminnan muotoja. Rannisto on sitä mieltä, että ay-liike tarvitsee eheytyneitä voimia markkinavoimia vastaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.