Mainos

Identiteettivarkauden uhrin ikävä yllätys: Olin muuttanut ja saanut avopuolison

Sarin identiteettivarkaus paljastui, kun valpas virkailija soitti maistraatista. Virkailija ihmetteli, miksi Sari ei asukaan siinä osoitteessa, johon hän oli avopuolisonsa kanssa muuttanut. 

– Tämän jälkeen soitin postiin, että mitä ihmettä. Sinne oli tehty muuttoilmoitus jo kuukausi sitten. Postista kerrottiin, että ilmoituksen mukaan asuin nykyään avopuolisoni kanssa uudessa osoitteessa.

– En huomannut tätä, koska olin samana kuukautena ollut matkoilla ja minulle tuli edelleen postia niiltä lähettäjiltä, jotka saavat tietonsa erilaisista rekistereistä, kertoo Sari.

Sarin mukaan kuvio alkoi selvitä, kun hänelle tehdystä uudesta osoitteesta oli soittanut henkilö ihmetellen, miksi hänelle tulee toisen henkilön postit. 

Näin suojaudut identiteettivarkaudelta

Älä kerro itsestäsi liikaa

Googlaa itsesi

Pidä huolta lompakostasi

Lukitse postilaatikko

Silppua paperit

Omaehtoinen luottokielto

Näin identiteetti vietiin

Posti kehotti Saria tekemään rikosilmoituksen identiteettivarkaudesta poliisille.

– Olen tarkka tavaroistani ja en vie paperikeräykseen mitään, josta selviäisi henkilöllisyyteni. Epäilen, että identiteettini on viety, kun postimieheltä varastettiin koko kerrostalorapun postit, lääkärinä työskentelevä Sari kertoo. 

Sari kertoo, että hänelle oli ehditty tilata netin kautta aurinkolaseja sadoilla euroilla ja muuta tavaraa vielä toisesta nettikaupasta.

– Tavaraa oli yritetty tilata uuteen osoitteeseen jo kuukautta aiemmin, mutta nettikauppa tarkistaa postista osoitteen ja sieltä selvisi, etten asunut siinä osoitteessa, mihin varkaat tavaraa tilasivat.

Identiteettivarkaudesta uusi laki syyskuussa 2015

Joka erehdyttääkseen kolmatta osapuolta oikeudettomasti käyttää toisen henkilötietoja, tunnistamistietoja tai muuta vastaavaa yksilöitävää tietoa ja siten aiheuttaa taloudellista vahinkoa tai vähäistä suurempaa haittaa sille, jota tieto koskee, on tuomittava identiteettivarkaudesta sakkoon.

– Tämän jälkeen varkaat tekivätkin postiin virallisen muuttoilmoituksen, jonka jälkeen tavaran tilaus onnistui myös tästä nettikaupasta, toteaa Sari.

Poliisilla kiinniotettuna kolme henkilöä

Sarin tietojen mukaan poliisilla on kiinniotettuna kolme henkilöä, jotka liittyvät jotenkin uuteen osoitteeseen.

– Näitä henkilöitä on kuultu ja juttu on lähdössä käräjäoikeuteen. Ilmeisesti nämä varkaat ovat tilanneet postia uuteen osoitteeseen, ja hakeneet kirjeet lukitsemattomasta laatikosta. Asunnon varsinainen asukas on kuitenkin ehtinyt hakea joitakin kirjeitä ennen identiteettivarkaita.  Varkaat ovat vain käyttäneet hyväkseen toisenkin henkilön osoitetta, päivittelee Sari.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.