Hyytäviin kylpyihin hurahtanut joogaohjaaja ei malttanut odottaa talven tuloa ja vaimon vitsi oli viimeinen niitti: Näin syntyy nolla-asteinen avanto keskellä Suomen suvea!

1:34
Video: Magnus Appelberg näyttää, miten kesäavanto syntyy!

Joogaohjaaja Magnus Appelberg rakastaa avantoja. Koska kesällä niitä ei ole luonnossa saatavilla, hän päätti rakentaa sellaisen itse.

Appelberg varautui kesäavannon rakentamiseen jo hyvissä ajoin. 

– Paikallisen säästömarketin kanssa oli sovittu, että he jäädyttävät 15 ämpärillistä vettä minulle valmiiksi, Appelberg kertoo. 

Avantofani arvioi, että 150 kiloa jäätä tuhannessa litrassa vettä jäähdyttää sen suunnilleen nolla-asteiseksi, eli täydelliseksi avantouintiin. 

Ei pelkästään huvin vuoksi

Appelberg kertoo, ettei avannossa käydä pelkästään huvin vuoksi. Hänen mukaansa avannon kylmä vesi ja siellä rauhassa hengittäminen opettaa ihmistä kohtaamaan kylmän. 

– Se opettaa keholle, että mikä tahansa stressitila on hallittavissa.

Kylmässä vedessä rauhottuminen on siis Appelbergille eräänlainen tapa oppia hallitsemaan omaa kehoaan ja mieltään haastavissa tilanteissa.

Ajatus lähti vaimon vitsistä

Tämä ei ole ensimmäinen kesäavanto, jonka Appelberg on tehnyt. Intohimoinen avantouimari oli valitellut vaimolleen, ettei pääse pitkään aikaan avantoon.

– Vaimo tokaisi, että mikset laita vettä arkkupakastimeen, Appelberg kertoo. 

Vaikka vaimo sanoikin sen vitsaillen, Appelberg päätti toteuttaa idean. Hän täytti arkkupakastimen vedellä, ja lisäsi jäitä sekaan.

Katso video Instagramista:

Idean toteutus onnistui niin hyvin, että hän halusi jakaa kesäavannon myös joogaretriitille tulevien ihmisten kanssa.

Kaikki eivät kuitenkaan voi istua samassa arkkupakastimessa, joten Appelbergin piti keksiä suurempi versio kesäavannostaan.

Videolla nähtävä jäällä ja vedellä täytetty palju oli retriittiläisten mieleen, ja yksi heistä istuikin hyytävässä vedessä jopa kymmenen minuuttia.

Katso videolta, kuin Magnuksen kesäavanto syntyi!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja