Hyvinkään Tahko palasi pesiskentille – kuollutta pelaajaa muistettiin

Tunnelma oli erittäin harras Pihkalan pesäpallostadionilla Hyvinkäällä, kun mustiin paitoihin pukeutuneet Tahkon superpesispelaajat astelivat rauhallisen viulumusiikin tahdissa kentälle sunnuntaina.

Hyvinkään traagisessa ampumatapauksessa kuolleen Tahkon pelaajan Topi Koistisen muistaminen kirvoitti kyyneleitä niin pelaajien kuin yleisön joukossa.

Ottelun alun muistotilaisuuden ajan Tahkon pelaajat olivat kaulakkain kakkospolttajana pelanneen Koistisen pelipaikan luona kasvot kohti suurta Topi-lakanaa. Yleisö seisoi hiljaa, ja taustalla Suomen-lippu liehui puolitangossa. Tahkon pelinjohdolla ja kahdella haavoittuneella pelaajalla oli päällään paita, jonka selässä luki "Topi muistoissamme".

Hyvinkään kirkkoherra Ilkka Järvinen sanoi puheessaan, että paljon on särkynyt ja koettu suru on suuri.

– On ollut pakko pysähtyä. Taakan kantaminen vaatii voimia. Meidän kaikkien tulee kulkea yhdessä, Järvinen sanoi.

Hiljaisen hetken päätti Katri Helenan Katson sineen taivaan -laulu, jonka jälkeen Tahkon pelaajat kumarsivat.

"Tulin osaksi Topin vuoksi"

Itse peliin tahkolaiset tulivat Queenin Show Must Go On -kappaleen saattelemina. Tällöin myös noin 4000 katsojaa taputtivat seisaaltaan joukkueelle. Kauden aiemmissa peleissä katsojakeskiarvo oli ollut noin pari tuhatta.

Hanna Pelander oli ensimmäistä kertaa tällä kaudella Tahkon kotiottelussa.

– Aiemmin olen ollut työvuorossa. Nyt tulin osaksi Topinkin (Koistinen) takia. Hän oli kaverini kaveri. Kyllä alkutilaisuudessa meinasi itku tulla, Pelander kertoi.

Paluu pesäpallokentille oli Tahkon pelaajille niin vaikeaa kuin etukäteen saattoi kuvitella. Vierailija Jyväskylän Kiri karkasi heti ensimmäisessä vuoroparissa peräti 6-0-johtoon ja vei jakson 9-6.

– Paluu oli vaikeampaa kuin osasimme odottaakaan. Ensimmäinen jakso meni pipariksi, Tahkon kapteeni Timo Rantatorikka myönsi.

Tahko sai kuitenkin juonen päästä kiinni vuoropari vuoroparilta, ja toisella jaksolla peli-ilo tarttui joukkueeseen. Joukkue voitti toisen jakson ja aina kotiutuskisaan venyneen ottelun. Tällä kertaa sarjapisteet olivat kuitenkin toissijainen asia. Tärkeämpää oli joukkueen paluu pesäpallokentälle.

– Kiitos Tahko, kiitos Tahko, rummutti Tahkon innokkain fanijoukkue hurmoksellisesti noin 3,5 tuntia kestäneen maratonottelun jälkeen. Muu yleisö kiitti joukkuetta seisaaltaan taputtaen.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat