Hyväntekijä Heikki Hurstia vastaan nostettu rikossyyte

Vähävaraisten auttajana tunnetuksi tullutta Heikki Hurstia vastaan on nostettu syyte terveysrikoksesta, selviää Helsingin käräjäoikeudesta.

Syytteen mukaan rikos on tapahtunut 1.12.2021–25.4.2022 välisenä aikana.

Syyte on nostettu helmikuussa ja asiaa olisi määrä puida elokuussa.

Hursti on tullut tunnetuksi vähävaraisille jaettavasta ruuasta, niin sanotusta ruokajonosta, sekä vähävaraisille esimerkiksi jouluna järjestetystä joulujuhlasta. Hursti toimi vuosina 2005–2019 Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö -yhdistyksen toiminnanjohtajana. Toiminnanjohtajaksi Hurstin jälkeen nousi tytär Sini Hursti. Hursti on kuitenkin itse jatkanut näkyvänä hahmona toiminnassa.

MTV Uutiset soitti Heikki Hurstille, joka kertoo, ettei tällä hetkellä voi kommentoida asiaa lainkaan. Myös tapauksen syyttäjä kieltäytyi kommentoimaan asiaa.

Syytteessä olevien tekojen aikaan Suomessa ja maailmalla oli käynnissä koronapandemia. Esimerkiksi vähävaraisten ja yksinäisten joulujuhla oli peruttu ja ruokaa jaettiin sen sijaan ulkona.

Hursti jakaa perinteisen joulujuhlan tilalla ruokakasseja vähävaraisille – MTV paikalla Helsinginkadulla 3:09
MTV Uutiset haastatteli Hurstia syytteessä mainittuna ajanjaksona, kun Hursti oli jakamassa ruokakasseja jouluaattona vähävaraisille.

Terveysrikos voi käsitellä monenlaisia tekoja

Terveysrikos on rikosnimike, jonka alle mahtuu hyvin monenlaisia erilaisia tekoja. Sen alle mahtuvat muun muassa kuluttajaturvallisuuslain, kemikaalilain, terveydensuojelulain, vaarallisten kemikaalien ja räjähteiden käsittelyn turvallisuudesta annetun lain ja elintarvikelain rikkominen. 

Yhteistä näille on, että teon omiaan aiheuttamaan vaaraa toisen hengelle ja terveydelle. Teosta voidaan tuomita, jos teko on tehty tahallaan tai törkeästä huolimattomuudesta.

Juttua päivitetty 19.3.2024 kello 15.04: Syyttäjä kieltäytyy kommentoimasta asiaa.

Lue myös:

    Uusimmat