Hyväksyttäisiinkö sinun hiustyylisi Pohjois-Koreassa?

Ihmisoikeusjärjestö Amnestyn Puolan toimisto kampanjoi ihmisen vapaan tahdon puolesta ottamalla varoittavaksi esimerkiksi Pohjois-Korean. Järjestön Hairprotest-sivustolla esitellään listaa 28:sta hiustyylistä, jotka ovat pohjoiskorealaisille sallittuja. Lista on järjestön mukaan esillä kaikissa kampaamoissa ja partureissa Pohjois-Koreassa.

Puolan Amnesty pyytääkin ihmisiä nyt lähettämään heille kuvan omasta hiustyylistään. Järjestö aikoo koostaa kuvista listan ja lähettää sen Pohjois-Korean johdolle osoituksena siitä, että ihmisillä pitää olla vapaa tahto tehdä esimerkiksi ulkonäölleen mitä haluaa.

Nettilehti Huffington Post kertoo sivuillaan, että Pohjois-Korean valtiollinen televisio on esittänyt kanavallaan jo vuosia ohjelmaa, joka ohjeistaa kansalaisiaan löytämään sallitun hiustyylin.

Ohjelmassa väitetään, että hiusten pituus voi vaikuttaa esimerkiksi ihmisen älykkyyteen. Pohjois-Koreassa suositaan lyhyitä hiuksia, koska uskotaan, että pitkät hiukset voivat viedä ravinteita muualta kehosta.

Esimerkiksi miehillä hyväksyttävä hiusten pituus on 1-5 senttiä ja hiuksia pitäisi siistiä 15 päivän välein. Poikkeuksena on ainoastaan yli 50-vuotiaat miehet, jotka saavat pitää pidempää, seitsemänsenttistä hiustyyliä, jos tarkoituksena on peittää kaljuuntunut alue.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat