Mainos

Hyvä ystävä siunasi Anna-Kaisa Hermusen haudan lepoon – sisarenpoika kuvailee koskettavaa tilaisuutta MTV:lle: "Harvoin hautajaistilaisuudessa yleisö naurahtaa välillä"

6:58
Anna-Kaisa Hermunen siunattiin haudan lepoon Laukaassa.

Pitkäaikaiseen sairauteen kuolleen toimittaja Anna-Kaisa Hermunen siunattiin tänään haudan lepoon Laukaassa.

Toimittaja Anna-Kaisa Hermusen hautajaisia ja muistotilaisuutta vietettiin tänään Hermusen synnyin- ja kotipaikkakunnalla Laukaassa Keski-Suomessa.

Hermunen kuoli 71-vuotiaana maanantaina 14. toukokuuta pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana kotonaan.

Anna-Kaisa Hermusen siunaustilaisuus pidettiin Laukaan siunauskappelissa ja muistotilaisuus toimittajan lapsuusmaisemissa Varjolan tilalla.

Siunaustilaisuus alkoi Kiitos sulle, Jumalani -hautajaisvirrellä, minkä jälkeen alkoi kukkien lasku.

– Näitä hautajaisia vietetään perhepiirissä Hermusen omasta toiveesta. Mediasta paikalla olemme ainoastaan me, hänen entinen työnantajansa, MTV Uutiset. Tilaisuus on pienimuotoinen, mutta hyvin lämmin, paikalla ollut toimittaja Krista Rastamo kuvaili.

Hautajaisissa oli vainajan toiveen mukaisesti paikalla vain parisenkymmentä läheisintä ihmistä.

– Anna-Kaisa toivoi, että hänelle järjestetään ystävä- ja perhepiirissä pieni hautajaistapahtuma sitten, kun hänestä aika jättää, kertoo MTV:lle Hermusen sisarenpoika Markus Kallio.

– Kaikki paikalla olleet olivat Anna-Kaisan sukulaisia ja tuttavia hyvin pitkältä ajalta.

Siunauspappina hyvä ystävä

Hautajaistilaisuuden tunnelma oli liikuttunut ja lämminhenkinen. Hermusen siunasi haudan lepoon muun muassa Suomen Kuvalehden entinen päätoimittaja ja pappi Tapani Ruokanen.

– Hän oli Anna-Kaisan hyvä ystävä. Enoni Heikki Hänninen otti häneen yhteyttä ja hän tuli mielellään siunaamaan Anna-Kaisan. Hän piti oikein hienon puheen, Hermusen sisarenpoika sanoo.

– Harvoin hautajaistilaisuudessa, vaikka harras tilaisuus onkin, yleisö naurahtaa välillä. Se oli koskettava tilaisuus.

Muistotilaisuudessa luettiin adresseja ja muisteltiin Anna-Kaisa Hermusen elämää ja kommelluksia.

– Anna-Kaisa oli henkilökohtaisesti ennen kaikkea minun tätini, ei mikään julkkis tai tv-toimittaja täällä kotonaan. Kyllä hänen elämäänsä on seurattu ja monessahan hän on ollut mukana, Markus Kallio toteaa.

"Keskustelua riitti aina"

Hermunen kertoi lähipiirilleen paljon haastatteluistaan ja hänen luonaan kävi paljon tunnettuja ihmisiä.

– Pääsin nuorena ja vanhempanakin tutustumaan moniin tällaisiin ihmisiin, kun he kävivät hänen luonaan täällä Laukaassa, sisarenpoika kertoo.

– Hän oli mukava ihminen. Keskustelua riitti aina. Joku sanoi, että joskus juttua riitti niin paljon, että lopulta ei tiennyt, että mistä puhuttiin.

Muistotilaisuus vietettiin Anna-Kaisa Hermusen lapsuudenkodissa Varjolan tilalla Laukaassa.

– Tämä on hänen kotinsa. Hän halusi vähän rauhoittua Helsingin hulinasta. Meillä on täällä matkailutoimintaa ja hän toimi meille vähän kuin maskottina, terassilla istuskelemassa ja lukemassa sanomalehtiä päivittäin, Kallio sanoo.

– Suvussa on jääkiekkoihmisiä. Anna-Kaisa olisi varmasti toivonut, että jännitämme Suomi–Ruotsi-puolivälieräottelua, vaikka tänään on hautajaispäivä.

Anna-Kaisa Hermunen tunnettiin erityisesti talousjournalistina ja oman talk-shownsa juontajana. Hän työskenteli MTV:llä vuosina 1985–2001 ja Yleisradiossa vuosina 1972–1985.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja