Hylätyltä Johannes Hösflot Kläbolta karu avautuminen rajusta pettymyksestään – "Kaikki tuntuu synkältä"

9:15
Katso videolta MM-kisojen päätösmatkan dramaattinen loppuhuipennus.

Oberstdorfin MM-kisojen päätösmatkalla hylätyksi joutunut Johannes Hösflot Kläbo tilitti pettymystään Instagram-tilillään.

Kläbo hiihti miesten 50 kilometrin kilpailun voittoon, mutta hylättiin tovia myöhemmin, kun hänen katsottiin estäneen venäläistähti Aleksandr Bolshunovia loppusuoralla sääntöjen vastaisesti.

Hylkäys oli ykkösenä maaliviivan ylittäneelle Kläbolle syystäkin suuri pettymys.

– Tämä tuntuu koko urani vaikeimmalta päivältä. Te näitte, mitä tapahtui ja voitte toimia itse tuomareina, Kläbo kirjoittaa Instagram-tilillään.

Kläbo lähti sunnuntaiseen kilpailuun itseluottamusta täynnä. Norjalaistähti oli valmistautunut koko kauden silmällä pitäen MM-kisojen päätösmatkaa, joka päättyikin Kläbon osalta lopulta karusti.

– Minun on oltava rehellinen. Olen todella turhautunut ja vihainen päivän kilpailusta. Olin odottanut tätä kilpailua jo pitkään, ja se oli minun päätavoitteeni tällä kaudella. Tiesin, että minulla oli mahdollisuus voittoon.

Loppusuoralla Bolshunovin kanssa taistellut Kläbo ilmaisi pettymyksensä selkeäsanaisesti FIS:n suuntaan, muttei tohtinut sanoa kaikkea mitä sylki suuhun olisi tuonut.

– Ensin FIS julisti minut voittajaksi todeten, että kyseessä oli kilpailutilanne. Sitten FIS muuttikin mieltään ja päätti diskata minut. Kuten voitte ymmärtää, tämä oli suuri pettymys.

– Minun on varottava, etten sano kaikkea mitä mielessäni on, mutta olen erittäin pettynyt siihen, miten FIS hoiti tilanteen. Olen pettynyt FIS-tuomariston lopulliseen päätökseen.

Hylkäys oli Kläbolle tuntuva kolaus, jonka ylipääsemiseen vaaditaan aikaa.

– Juuri nyt kaikki tuntuu synkältä, mutta tulen takaisin. Tarvitsen vain aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja