Mainos

Hyksin sydänkirurgit takaisin töihin

Helsingin yliopistollisen keskussairaalan kiistelevät sydänkirurgit saavat jatkaa viroissaan, mutta eivät esimies- ja johtamistehtävissä. Sydänkirurgian johtamistehtävät on jaettu uudestaan. Hyksin hallitus päätti asiasta tänään.

Ylilääkäri Severi Mattila ja apulaisylilääkäri Ari Harjula voivat palata professorin tehtäviin ja kliiniseen työhön heti. Osastonlääkäri Lasse Heikkilä palaa kliiniseen työhön sitten, kun sydän- ja thoraxkirurgian organisaatio- ja esimiesmuutokset ovat toteutumassa. Heikkilä sai hallitukselta myös kirjallisen varoituksen, mikä on erittäin kova rangaistus kunnallisessa sairaalassa. Sitä seuraava vaihe on erottaminen, Hyksin hallituksen puheenjohtaja Ritva Laurila painottaa. Laurilan mukaan varoitus tuli virkamiehelle sopimattomasta käytöksestä, ei ammattitaidottomuudesta tai virkavirheestä.

Sydänkirurgian johtamistehtävät on annettu toimialan johtajalle Antero Järviselle ja dosentti Jorma Sipposelle. Järvisen vastuuta ja valtuuksia on lisätty runsaasti. Hänet on nimetty ylilääkäriksi ja hänelle on annettu kaikki esimiestehtävät, myös lääketieteellinen johtaminen. Sipponen vastaa tästä lähtien muun muassa sydänsiirroista, jotka aiemmin olivat Heikkilän vastuulla. Nyt Sipponen päättää, kuka kulloinkin on leikkaustiimissä mukana.

Kolmen hengen seurantaryhmä tarkkailee kirurgien käyttäytymistä. Samoin tekevät uudet johtajat. Jos jotain pihauksia kuuluu, ne täytyy heti tuoda hallituksen korviin, Laurila huomauttaa.

Heikkilä ei hyväksy kirjallista varoitusta

Professorit Severi Mattila ja Ari Harjula ovat jo aiemmin ilmoittaneet tyytyvänsä päätöksiin. Lasse Heikkilä on ilmoittanut, ettei hän hyväksy kirjallista varoitusta. Hän kiistää syyllistyneensä sellaiseen rikkeeseen, josta annetaan varoitus. Hallitus vaatii Heikkilää pyrkimään yhteistyöhön muiden lääkäreiden ja hoitohenkilökunnan kanssa. Se toivoo, että nyt tehty päätös painaa pisteen sydänkirurgiselkkaukselle. Hallituksen puheenjohtaja arvelee Heikkilän paluun olevan ajankohtaista joulukuussa tai vuodenvaihteessa. Tulosyksikön johtaja päättää kuitenkin päivämäärän.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.