Huumehouruinen mies valvoi viikon ja kidutti naista ilman syytä

Espoon käräjäoikeus langetti 33-vuotiaalle miehelle viiden vuoden vankeustuomion törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä vapaudenriistosta ja muutamista muista rikoksista. Kyse oli poikkeuksellisen julmasta kidutusväkivallasta.

Teot tapahtuivat Espoossa viime elokuussa teoista tuomitun Roni Birger Korpaksen asunnolla, jonne nainen oli tullut. Naisen mukaan mitään syytä ei ollut, mutta Korpas muisteli oikeudessa, että jotain riitaa olisi ollut ja nainen olisi huitaissut miestä verisellä neulalla käteen. Nainen kiisti tämän.

Asunnon vessassa Korpas sitoi alastoman naisen nippusiteillä ja teippasi naisen suun. Mies hakkasi naista nyrkein useita kertoja ja talloi naista jalallaan. Hän pahoinpiteli naista julmasti myös vasaralla, kuumalla silitysraudalla ja porakoneella.

Teot kestivät puoli vuorokautta. Mies oli välillä poistunut vessasta, mutta palannut takaisin.

Oikeudessa Korpas kertoi käyttäneensä huumeita ja lääkkeitä yhtäjaksoisesti neljän kuukauden ajan ja valvoneensa viikon ennen tapahtunutta. Kunnollisia muistikuvia ei ollut. Poliisikuulusteluissa Korpas oli kiistänyt teon, koska ei uskonut voivansa tehdä mitään näin järjetöntä.

Oikeudessa mies katui ja pyysi naiselta anteeksi.

Oikeus: "Erityisen raakaa"

Espoon käräjäoikeus piti kidutuksenluontoista tekoa erityisen raakana ja julmana.  Nainen olisi voinut saada vakavampia ja pysyviä vammoja.

- Teko on moitittavuudeltaan erityisen törkeä ja osoittaa Korpaksessa erityisen suurta moitittavuutta, oikeus totesi ja langetti teoista viisi vuotta vankeutta.

Törkeän pahoinpitelyn maksimirangaistus on kymmenen vuotta vankeutta.

Oikeus määräsi Korpaksen maksamaan naiselle yhteensä 15 000 euron korvaukset.

Lue myös:

    Uusimmat