Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva tuli sisään vitsillä, mutta vakavoitui sitten joukkueensa tilanteesta: "Se on ihan selvää"

Ukrainalle kärsitty 1–2-tappio viime lauantaina teki hallaa Suomen mahdollisuuksille yltää MM-jatkokarsintaan. Päävalmentaja Markku Kanervan joukkue tarvitsee nyt voittoja ja onnea.

– Vielä täällä sama päävalmentaja, ei ole vielä vaihdettu, Markku Kanerva heitti saapuessaan maajoukkueen virtuaaliseen lehdistötilaisuuteen Nur-Sultanissa.

Kanervan vitsi saattoi olla vain kevyttä huumoria tai sitten sisälsi piikin lauantain esitystä kritisoineille toimittajille. Yhtä kaikki Huuhkajien päävalmentaja osoitti huumorin olevan tallella, vaikka Ukrainalle kärsityn tappion pettymys ei olisikaan vielä täysin huuhtoutunut mielestä.

– Täytyy muistaa ketä oli vastassa, MM-kisojen puolivälieräjoukkue. Toisaalta olen tyytyväinen, että olemme pelanneet itsemme siihen tilanteeseen, että meiltä odotetaan voittoa Ukrainan tasoista joukkuetta vastaan. Meidän pitää vain kestää nämä paineet ja odotukset, Kanerva tuumaili.

Kanervan päävalmentajasopimus on katkolla vasta vuoden 2022 lopussa ja kattaa siten myös seuraavat Kansojen liigan ottelut, vaikka MM-paikkaa ei tulisikaan.

Näin kiharainen lohkotilanne on

Huuhkajien MM-karsintojen kannalta Ukrainalle koettu tappio saattaa osoittautua vielä kohtalokkaaksi. Ukraina on nyt kiinni lohkon kakkospaikassa kolme pistettä Suomea edellä. Se pelaa tosin enää vain kaksi ottelua, kahdesti Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan, kun Suomella on pelejä vielä kolme.

Ukrainalle voi parhaimmillaan riittää jatkopaikkaan voitto  toisesta Bosnia-ottelusta.

Jos Ukraina saa vielä kolme pistettä, Suomen pitää voittaa vähintään kaksi ottelua päästäkseen tasapisteisiin sen kanssa. Tasatilanteessa paremmuus ratkaistaan sillä, kummalla on parempi maaliero. Jos maaliero on sama, vertailuun nousee tehtyjen maalien määrä. Jos sekin on identtinen, järjestyksen määrittävät keskinäisten ottelun tulokset.

Tällä hetkellä Ukrainan maaliero on kolme osumaa parempi kuin Suomella, joten Huuhkajat kaipaavat tiistaina pelattavasta Kazakstan-ottelusta voiton lisäksi mielellään useampia maaleja.

Sanansa karsintalohkossa sanoo vielä Bosnia ja Hertsegovina, joka on Suomea pisteen edellä. Se kohtaa Huuhkajien lisäksi Ukrainan kahdesti.

– Ollaan oltu vähän samassa tilanteessa aiemminkin, pakkovoiton edessä. Missään nimessä tätä ottelua ei saa hävitä. Se on ihan selvää, että Kazakstania vastaan on todennäköisesti helpommin otettavissa pisteet kuin Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan vieraissa tai Ranskaa vastaan kotona, Kanerva myönsi.

Kanerva varmasti tiedosti Suomen jatkosaumojen ohkaisuuden, mutta halusi lähestyä tilannetta ymmärrettävästi enemmän mahdollisuuksien kuin uhkien kautta.

– Oleellista on se, miten me pystymme kokoamaan itsemme tappion jälkeen. Siinä pelissä oli myös paljon hyviä elementtejä. Ja jos ajatellaan joukkueen itseluottamusta, kyllä se on, mitä tässä on aistinut, ihan vahvalla tasolla. Ja usko on siihen, että me pärjätään tiistaina ja käytetään se sauma ottaa se lohkon kakkossija, Kanerva vakuutteli.

– Tämä joukkue on tässä matkan varrella osoittanut henkistä kanttia. Ja nyt se taas mitataan. Joukkue luottaa omaan tekemiseensä, ja olen varma, että se tuo tiistaina hyvän tuloksen.

Suomi pelaa MM-karsinnoissa Kazakstania vastaan tiistaina Nur-Sultanissa. Ottelu alkaa kolmen tunnin aikaerosta johtuen jo kello 17.00.

MM-karsintojen D-lohkon tilanne

Ottelut

Voitot

Tasapelit

Tappiot

Maaliero

Pisteet

Ranska

6

3

3

0

8-3

12

Ukraina

6

1

5

0

8-7

8

Bosnia-H.

5

1

3

1

7-6

6

Suomi

5

1

2

2

5-7

5

Kazakstan

6

0

3

3

5-10

3

Juttua päivitetty kello 23.26: Korjattu tieto Kanervan sopimuksesta, joka on aiemmasta tiedosta poiketen voimassa ensi vuoden loppuun asti.

Lue myös:

    Uusimmat