Huuhkajien maajoukkuevuosi alkoi tappiollisesti

Suomen miesten maajoukkue aloitti maanantaina uuden jalkapallovuotensa tappiolla. Ruotsi voitti Portugalin Algarvessa talvileirin lomassa pelatun harjoitusmaaottelun 2–0.

Ruotsin 1–0-maalin laukoi avauspuoliajan 38. minuutilla paristakymmenestä metristä Norrköpingin hyökkääjä Christoffer Nyman. Pallo ajautui hänelle joukkuetoveri Yasin Ayarin kautta puolivahingossa, kun Suomen puolustus oli tilanteessa askeleen jäljessä.

Vaihtomies Joel Asoro lisäsi Ruotsin johdon lopussa ottelun lisäajalla 2–0:aan.

Suomen paras maalipaikka oli 18 minuutin jälkeen kärkimies Kai Meriluodolla, jonka napakan laukauksen maalivahti Leopold Wahlstedt torjui näppeineen alakulmasta.

Suomi kohtaa Portugalissa seuraavaksi torstaina Viron ja Ruotsi Islannin.

Pelaajakokeiluja

Kumpikin joukkue teki rohkeasti pelaajakokeiluja. Ruotsin aloituskokoonpanossa oli peräti kahdeksan A-maajoukkuedebytanttia, Suomellakin viisi: maalivahti Lucas Bergström, laitapuolustaja Tomas Galvez, keskikenttäpelaaja Santeri Väänänen sekä kärjessä hyökkääjät Agon Sadiku ja Kai Meriluoto.

Ruotsi voitti Suomen myös maiden edellisessä maaottelussa toukokuun lopussa 2021, silloinkin maalein 2–0. Tuosta ottelusta Suomen avauskokoonpanossa maanantaina Algarvessa olivat vain Robert Ivanov ja Pyry Soiri.

Ottelu oli Suomen ja Ruotsin 92. maaottelukohtaaminen. Ruotsilla on nyt 70 voittoa, Suomella 11, ja 11 kertaa on pelattu tasan.