Huuhkajien hyökkääjä avautui EM-kisojen ulkopuolelle jäämisestä – harvinainen näky sai aikaan romahduksen: "Itkin, kun sisäistin että mun kuuluisi olla tuolla"

Suomen jalkapallomaajoukkue teki viime kesänä pitkään odotetun ensiesiintymisensä EM-kisoissa. Huuhkajat aloitti ympäri Eurooppaa pelatun lopputurnauksen Kööpenhaminassa Tanskaa vastaan, mutta Markku Kanervan kokoonpanosta puuttui eri syistä useampia vakiokasvoja.

Yksi EM-ryhmän ulkopuolelle jääneistä oli Veikkausliigan nousijaseura AC Oulun paitaan palaava Rasmus Karjalainen.

Karjalainen oli kärsinyt hengenvaarallisen loukkaantumisen vain muutama kuukausi ennen EM-kisoja.

Karjalainen oli saanut pallon vauhdilla päähänsä Allsvenskan-seura Örebron harjoituksissa, mikä aiheutti aluksi vain niskakipua. Pelattuaan kuitenkin yhden ottelun Allsvenskanissa, oli kipu levinnyt jo kaulan ja ohimon alueelle.

Ottelua seuranneella maajoukkueleirillä selvisikin, että Karjalaisen kaulavaltimosta oli revennyt verisuoni. Loukkaantuminen pakotti Karjalaisen poistumaan Huuhkajien vahvuudesta, romuttaen samalla hänen toiveensa EM-kisoissa pelaamisesta.

– Se oli urani pahin kohta, Karjalainen kertoo MTV Urheilulle.

– Olin ollut kolmisen vuotta maajoukkueen mukana jokaisella mahdollisella kerralla. Tuntui niin epäreilulta, etten päässyt EM-kisoihin. Se oli henkisesti iso juttu.

Karjalainen muistaa, miten raskasta oli kokea Huuhkajien EM-kisadebyytti etäältä.

– Olin loukkaantumiseni takia tullut Örebrosta Ouluun. Olimme vaimoni kanssa kahvilla Oulun keskustassa sinä päivänä, kun Suomi pelasi Tanskaa vastaan.

– Katukuvassa näkyi ihan helvetisti Suomen paitoja. Mä en ole ikinä nähnyt, että Suomen futiskulttuuri tulisi noin hienosti esille. Oli niin hienoa nähdä, miten suomalaiset ja oululaiset noteerasivat tuon päivän tarkoituksen.

Ylpeys suomalaisen fanikulttuurin loistokkuutta kohtaan sai avauspotkun lähestyessä kuitenkin katkeransuloisen vivahteen.

– Kun pääsin kotiin tuli pieni romahdus. Itkin, kun sisäistin että mun kuuluisi olla tuolla mukana, Karjalainen huokaisee.

– Oli kova paikka nähdä ne tv-kuvat, etenkin kun tiesi mitä siellä kulissien takana oikeasti tapahtuu.

– Kun oli ollut mukana saavuttamassa sitä EM-kisapaikkaa, niin kyllähän se oli iso tavoite ja unelma pelata itse kisoissakin.

Veikkausliigan kautta takaisin Huuhkajiin

Loukkaantumisensa jälkeen Karjalainen ei ole ollut Huuhkajissa. Jokaisen Suomen ottelun katsonut hyökkääjä on kuitenkin halukas ja valmis taistelemaan taas paikasta Kanervan miehistössä.

– Nyt kun on kunnossa, niin tietää kaiken olevan taas omissa käsissä, Karjalainen sanoo itseluottamusta huokuen.

– Olen katsonut jokaisen pelin ja pysynyt yhteydessä pelaajiin. Olemme myös Riven ja muiden valmentajien kanssa keskusteltu mun asioista jonkin verran. He ovat ihan perillä mun tilanteesta.

MTV Urheilu uutisoi viime viikolla, että Karjalainen siirtyy takaisin AC Oulun riveihin. 26-vuotias hyökkääjä sai myös tarjouksia esimerkiksi HJK:sta ja KuPSista, mutta suosi siirtoa kotikaupunkiinsa.

Karjalainen sanoo tehneensä seuravalintansa maajoukkuepaluu mielessä. Entinen Helsingborg-hyökkääjä uskoo, että hän voi nousta Veikkausliiga-kentiltä takaisin Huuhkajien rinkiin.

– Uskon, että jos teen maaleja ja pelaan hyvin, niin olen varmasti Riven listalla, Karjalainen sanoi.

– Se loukkaantuminen tuli pahaan aikaan, enkä ole sen jälkeen päässyt parhaaseen vireeseen. Jos saan kuitenkin AC Oulussa sen parhaan mahdollisen Rasmus Karjalaisen esiin, niin olen varmasti lähellä paluuta maajoukkueeseen.

Karjalainen saa edustaa AC Oulua 13. heinäkuuta alkaen, kun Veikkausliigan siirtoikkuna aukeaa. Lauantaina joukkue kohtaa kotikentällään VPS:n.

Lue myös:

    Uusimmat