Huuhkajien esitys Irlantia vastaan vakuutti asiantuntijan – jyrkästi eri mieltä kriitikoiden kanssa: "Se kertoo, missä meidän taso on tällä hetkellä"

9:21
Simo Valakari kommentoi Huuhkajia ja alkavaa Mestarien liigaa: "Peräkkäiset voitot hyvän joukkueen merkki"

Huuhkajien kolmas peräkkäinen voitto Kansojen liigassa sai C Moren jalkapalloasiantuntijan Simo Valakarin kehumaan päävalmentaja Markku Kanervan joukkuetta.

Simo Valakari piti Suomen 1–0-voittoa Irlannista kokonaisuudessaan vakuuttavana esityksenä.

– Oli hetkiä, kun jouduttiin puolustamaan ja ottamaan vastaan, mutta koko ajan oli sellainen fiilis, että kyllä me tämä hoidetaan. Me näytettiin hyvältä ja isolta joukkueelta, Valakari ylistää.

Valakari ei yhtynyt niiden kriitikoiden joukkoon, joiden mielestä Huuhkajien pelaaminen johtoasemassa Irlantia vastaan oli hutera.

– Täytyy muistaa, että B-liigassa pelataan hyviä joukkueita vastaan. Jalkapallossa ottelu kestää 90 minuuttia, ja siellä tulee hetkiä, jolloin täytyy ottaa vastaan. Kun ihmiset sanovat, että ”ei me ehkä pelattu niin hyvin”, se kertoo, missä meidän taso on tällä hetkellä. Mutta mun mielestä se oli tosi vahva esitys. Futikseen kuuluvat ne hetket, joissa meidän maalivahti Lukas Hradecky tekee pelastuksia. Ne kuuluvat siihen, Valakari sanoo.

Suomella on marraskuussa mahdollisuus taistella Kansojen liigan lohkovoitosta Walesin kanssa. Tällä hetkellä brittijoukkue on pisteen edessä taulukossa, kun pelaamatta on kaksi kierrosta.

Päätöskierroksella Suomi pelaa vieraissa juuri Walesia vastaan.

– Hieno tilanne. Se on sellainen tilanne, jossa me halutaan olla. B-liigan paikan varmistuminen oli varmasti minimitavoite, kun tähän lähettiin. Lohkovoitto on omissa käsissä. Onhan se hienoa mennä pelaamaan nämä viimeiset pelit, Valakari maiskuttelee.

Lohkovoitolla Suomi nousisi B-liigasta kaikkein korkeimmalle A-tasolle, jossa pelaavat Euroopan 16 parasta maajoukkuetta.

– Totta kai se on iso haaste, mutta samalla mä uskon, että tämä joukkue näkee sen mahdollisuutena. Me halutaan pelata noita pelejä ja halutaan testata, mikä on meidän tasomme absoluuttista huippua vastaan.

– Se, miten tämän joukkueen pelillinen ja valmennuksellinen prosessi on kehittynyt Markku Kanervan aikana, tässä on vielä paljon potentiaalia kehitykselle. Siksikin olisi hienoa, että päästäisiin A-lohkoon testaamaan, missä me olemme, Valakari tuumii.

Katso Simo Valakarin mietteet Huuhkajien otteista ja pian alkavasta Mestarien liigan kaudesta yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja