Huuhkajat nautiskeli voiton Kazakstanissa, Teemu Pukki ohitti Jari Litmasen – näin ottelu eteni

MTV Urheilu seurasi Huuhkajien tärkeää MM-karsintaottelua Kazakstanissa reaaliajassa.

Kazakstan–Suomi 0–2

Ottelu päättyy! Suomi voittaa Kazakstanin 2–0 ja nousee MM-karsintalohkossaan kahdeksaan pisteeseen. Teemu Pukki iski Huuhkajien molemmat maalit ja on nyt tehnyt 33 maajoukkuemaalia urallaan. Kotkalainen ohitti maalien määrässä piikkipaikkaa pitäneen Jari Litmasen.

Kiitos seurasta! Lisää aiheesta sivustollamme pian.

91. min: Ei tässä edelleenkään mitään hätää ole. Suomi menee voittoon. Kentälle tulee vielä Robert Taylor ja Roope Riski. Robin Lod ja Urho Nissilä kutsutaan vaihtoon. Hieno peli molemmilta.

90. min: Kazakstanilta kohtalainen tilanne, mutta veto nousee selvästi ohi Hradeckyn maalin.

87. min: Fredrik Jensen pääsee täysin vapaasti yksin läpi, mutta vetää hieman pomppivan pallon katsomoon. Tästä olisi pitänyt tehdä 3–0.

85. min: Suomi pitää rauhassa palloa. Nyt on hyvä muistaa, että Kazakstan on noussut useammassa ottelussa tasoihin loppuhetkillä. Vaara on olemassa, vaikka se ei näkyisikään juuri nyt.

82. min: Suomi on ottanut jälleen tiukemman otteen pallonhallinnasta. Kentällä on nyt tukku pallollisesti taitavia pelaajia. Kyllä tässä vielä kolmatta jahdataan. Onni Valakari pelaa hyökkäyksessä Jensenin takana.

79. min: Robin Lodilla hyvä paikka vapaapotkun jälkitilanteessa. Kazakstanin maali kuitenkin varjeltuu.

78. min: Pelissä hieman seesteisempi vaihe, kun Suomi on rauhoittanut rynnistystään. Rauhallinen hyökkäys päättyy, kun Jenseniä rikotaan ja Suomi saa vapaapotkun hyvästä paikasta. Samalla Kanerva vaihtaa kentältä Teemu Pukin ja Albin Granlundin. Tilalle juoksevat Onni Valakari ja Jukka Raitala.

72. min: Hienoa rakentelua rangaistusalueen rajalla, mutta pallo valuu lopulta yli sivurajan. Suomen hyökkäys jatkuu. Suomi on onnistunut hienosti liikuttamaan Kazakstanin puolustusta.

67. min: Toistaiseksi Suomi ei ole tehnyt enempää vaihtoja kuin ensimmäisen puoliajan Pohjanpalo–Jensen-siirron, joka oli edellisen loukkaantumisen pakottama. Jalkaa ei ole otettu pois kaasulta, ja etenkin Jensen on aktiivinen hyökkäyspäässä yhdessä Nissilän kanssa.

64. min: Urho Nissilä pelaa huikeaa ottelua Suomen keskikentällä. Samaa voi sanoa Robert Ivanovista, joka ansaitsee paikkaansa avauskokoonpanossa keskuspuolustuksessa.

61. min: Huh, mitä nautiskelua! Urho Nissilä ja Robin Lod herkuttelevat Pukin vapaaseen maalipaikkaan, mutta kazakstanilaispuolustaja liukuu viime hetkellä laukauksen eteen. Hattutemppu on jo lähellä.

59. min: Suomen kannattaisi nyt paukuttaa maaleja niin paljon kuin vain irti saadaan. Tällä hetkellä sen maaliero on pyöreä nolla, ja se voi lopulta ratkaista jatkopaikan kohtalon.

55. min: Fredrik Jensen yrittää onneaan kaukaa. Veto ei yllätä kazakstanilaisvahtia.

54. min: Kazakstanille ensimmäinen laukaus maalia kohti. Lukas Hradecky torjuu varmasti.

50. min: Suomi tekee kentällä tällä hetkellä melkein mitä tahtoo. Robin Lod saa Pukilta tarjoilun, mutta syöttö jää liiaksi taakse, ja veto nousee yli maalin.

47. min: Maali! Teemu Pukki sijoittaa pallon verkkoon Urho Nissilän laukauksen paluupallosta. 2–0! Pukki nousee yksin kärkeen miesten maajoukkuemaalien määrässä ohi Jari Litmasen. Tämä on osuma numero 33.

46. min: Toinen puoliaika on käynnissä!

Ottelun toinen puoliaika on valmiina alkamaan. Suomen peli on ollut todella hyvin uomissaan sen jälkeen, kun Fredrik Jensen tuli kentälle Pohjanpalon loukkaantumisen jälkeen. Ensimmäisen puoliajan loppu oli pelkkää Huuhkajien hyökkäysjuhlaa, ja Teemu Pukille avautui lukuisia maalipaikkoja.

1. puoliaika:

48. min: Ensimmäinen puoliaika päättyy mukavissa huuhkajatunnelmissa! Kazakstan on varmasti helpottunut puoliaikatauosta.

47. min: Pukki tekee jo toisen osumansa, mutta maali hylätään paitsiona. Kazakstanin puolustus on aivan helisemässä.

44. min: Teemu Pukki tekee maalin! Huuhkajien maalitykki nousee tasoihin Jari Litmasen kanssa maaottelumaalien määrässä. 98:s ottelu tuottaa uran 32. maalin. Tärkeä osuma.

43. min: Seuraava loistava maalipaikka! Robin Lod pääsee nokikkain maalivahdin kanssa, mutta maalivahti nousee hienosti vastaan. Maali roikkuu ilmassa.

41. min: Albin Granlund täräyttää puolivolleysta ylärimaan! Hienosti pelattu hyökkäys ja upea laukaus. Laitapakki näyttää jahtaavan maalia tänään tosissaan. Suomi vyöryttää nyt jatkuvasti höykkäyksiään Kazakstanin maalille.

40. min: Kazakstanin Zinutdionov ryntää törkeästi Schüllerin jalkoihin ja saa keltaisen kortin ansaitusti.

38. min: Suomelle loistava maalipaikka! Robin Lod juoksee rangaistusalueen sisään ja saa syötön Kamaralta. Keskitys löytää ylös nousseen Granlundin, mutta laitapakin viimeistelyssä on toivomisen varaa. Ohi maalista. Hukattu loistopaikka.

35. min: Suomelle kolmas kulmapotku. Sitä ennen Robert Ivanov ja häntä vartioinut kazakstanilaispelaaja saavat nahistelustaan puhuttelun ja keltaiset kortit.

33. min: Pohjanpalo joutuu kävelemään vaihtoon, tärsky on lopulta niin kova. Fredrik Jensen kentälle Suomen hyökkäykseen.

32. min: Suomelle toinen kulmapotku, kun Pukki hankkii sen verkkaisesti alkaneen hyökkäyksen päätteeksi. Keskitys ei aiheuta ongelmia Kazakstanille.

29. min: Pohjanpalo juoksee kentälle tupot sieraimissaan. Ei hän näin helpolla luovuta.

26. min: Joel Pohjanpalo saa pahan osuman keskialueella ja jää nyt kentän pintaan hoivattavaksi. Törmäys pääpallotilanteessa saa nenän valumaan verta. Hyökkääjä nousee kuitenkin tolpilleen ja näyttää olevan valmis palaamaan kentälle. Ikävältä näyttänyt tilanne.

24. min: Nyt eletään Kazakstanin etsikkoaikaa. Jälleen avautuu vaarallinen hyökkäys rajaheiton kautta. Se päättyy ohilaukaukseen.

20. min: Kazakstan pitkästä aikaa hyökkäykseen ja se on heti vaarallinen. Keskitys maalille puretaan. Paluupallo putoaa kotijoukkueen hyökkääjälle, joka vetää kuitenkin yli maalin.

18. min: Glen Kamara on paremmin mukana heti alussa kuin ottelussa Ukrainaa vastaan. Keskikenttämies on osallistunut hyökkäyksiin hanakasti ja liikkuu laajalla säteellä.

15. min: Astana-areenan keinonurmi on nopea. Pallo pomppii myös arvaamattomasti, kuten tuolla alustalla yleensä. Kaikki eivät näytä olevan ainakaan vielä täysin sinut nurmen kanssa.

13. min:  Joel Pohjanpalo riistää pallon hyökkäysalueella ja ruokkii Teemu Pukkia. Hyökkääjä ei kuitenkaan pääse kunnolla vetopaikkaan, ja Kazakstan purkaa.

10. min: Albin Granlund rikkoo omalla kenttäpuoliskollaan. Erikoistilanne Kazakstanille, jonka Suomen puolustus selvittää ja lähtee omaan hyökkäykseensä.

8. min: Robin Lod pääsee lyhyen kulmapotkun kautta laukaisupaikkaan rangaistusalueen kulmassa. Veto blokataan. Suomi on saanut paremmin otetta pallosta.

4. min: Suomen pelitapa näyttää ennakkotiedoista poiketen 4–3–1–2-ryhmitykseltä. Kanerva on valinnut hyökkäävän taktiikan. Näin muoto ainakin on hyökkäyssuuntaan pelattaessa.

3. min: Rikkonaista peliä toistaiseksi, eikä valmiita hyökkäyksiä ole syntynyt kumpaankaan suuntaan.

2. min: Kazakstan on pitänyt nyt palloa aloituksesta saakka, mutta ei ole saanut vielä mitään aikaiseksi. Sitten Suomi riistää pallon ja aloittaa kierrätyksensä alakerrasta.

1. min: Ja ottelu on käynnissä!

Kello 16.54: Maamme-laulu raikaa Nur-Sultanissa. Ottelu on pian valmiina alkamaan!

Kello 16.31: Suomi saa otteluun kaivatun vahvistuksen keskikentälleen, kun Rasmus Schüller vapautuu pelikiellosta. Djurgårdenin keskikenttämies on Glen Kamaran parina keskikentän ytimessä.

Kirjoitin Huuhkajien keskikenttätilanteesta ja Schülleristä aiemmin tänään julkaistussa artikkelissa. Pääset lukemaan jutun alta.

Kello 16.18: Ennakoin Suomen ottelua aiemmin tänään julkaistussa kommentissani, jossa selvitin myös perusteluja uumoilemaani 4–4–2-ryhmitykseen.

Voit lukaista kommenttini alkulämmittelyksi alla olevasta linkistä.

Kello 16.10: Tervetuloa seuraamaan Huuhkajien äärimmäisen tärkeää MM-karsintaottelua Nur-Sultanissa. Suomi on käytännössä pakkovoiton edessä, jotta unelma MM-kisapaikasta pysyy elossa.

Markku Kanerva on myllertänyt avauskokoonpanonsa täysin uuteen uskoon. Peliryhmitys on 4–4–2, ja koko alakerta on mennyt Leo Väisästä ja maalivahti Lukas Hradeckya lukuun ottamatta kokonaan uusiksi.