Huuhkajat-kapteeni Tim Sparvilta suorasanainen kannanotto jalkapallon MM-kisoista – myöntää virheen: "Olisimme ehkä jopa voineet pelastaa ihmishenkiä"

Suomen jalkapallomaajoukkueen pitkäaikainen kapteeni Tim Sparv on ottanut The Players Tribune -sivuston blogissa kantaa ensi vuonna Qatarissa pelattaviin jalkapallon MM-kisoihin.

Sparv sanoo olleensa aiemmin pitkään tietämätön Qatarin ihmisoikeustilanteen todellisesta luonteesta ja vakavuudesta viitaten esimerkiksi The Guardian -lehden tietoihin kisojen työmailla kuolleista 6500 ihmisestä.

Huuhkajien johtavan pelaajan kirjoituksen ydinviesti on kohdistettu erityisesti pelaajille, valmentajille, jalkapalloliitoille, kannattajille ja journalisteille. Sparv kehottaa kaikkia tahoja jatkamaan puhetta Qatarin tilanteesta ja kisoihin liittyvistä ihmisoikeusrikoksista.

– Minulla oli tapana katsoa suuria Fifan kaltaisia organisaatioita ja vain olettaa heidän tietävän, mitä he ovat tekemässä, Sparv kirjoitti.

– Meillä on enemmän vaikutusvaltaa kuin milloinkaan aikaisemmin. Meidän on vain käytettävä sitä.

Sparv ei usko kisojen boikotoinnin olevan kuitenkaan oikea tie, sillä se ei auttaisi ihmisoikeusrikosten kohteiksi joutuneiden työläisten tilannetta.

– Tiedän, että kirjoitan tätä artikkelia monta vuotta liian myöhään. Ajattelen yhä, olisimmeko voineet huomata tämän viisi vuotta sitten? Ehkä olisimme voineet muuttaa joitakin tehdyistä päätöksistä ja parantaa työläisten oloja. Olisimme ehkä jopa voineet pelastaa ihmishenkiä.

Huuhkajat pelaa parhaillaan paikasta Qatarin kisoihin. Suomi kohtaa seuraavassa karsintaottelussaan tiistai-iltana vieraskentällä Ranskan.



Lue myös:

    Uusimmat