Espanjalaismedia: Syy Espanjan päävalmentajan keskisormen näyttämiseen selvisi – Ruotsin valmentajakin hämmästyi: "Täysin mahdotonta hyväksyä"

Espanjalaismedia ABC:n mukaan päävalmentaja Luis Enriquen tulistuminen Ruotsia vastaan pelatun ottelun jälkeen johtui törkeästä katsomohuudosta, josta vastasi ruotsalainen kannattaja.

Espanjan päävalmentaja Luis Enrique nosti viime torstaina pelatun Ruotsi-ottelun jälkeen keskisormensa pystyyn ja osoitti sitä katsomoon. Espanja oli kärsinyt juuri ensimmäisen tappionsa MM-karsinnassa 28 vuoteen, kun Ruotsi oli yllättänyt vieraansa Solnan Friends Arenalla ja vienyt ottelun maalein 2–1.

Enrique kommentoi elettään vain lyhyesti viikonloppuna.

– On huvittavaa, että teitä kiinnostaa enemmän minun eleeni kuin se verbaalinen väkivalta, joka sen aiheutti, ettekä myöskään tuomitse sitä, Enrique piikitteli espanjalaislehdistöä.

ABC:n mukaan Enrique menetti malttinsa katsojalle, joka huusi jotain hänen edesmenneestä tyttärestään. La Roja -valmentajan yhdeksänvuotias tytär Xana kuoli syövän uuvuttamana kaksi vuotta sitten.

ABC:n tiedot huutelusta ovat peräisin lähteiltä Espanjan jalkapalloliiton sisällä. Niiden mukaan huutelija oli Ruotsin fanipaita päällä ollut kannattaja, joka huuteli solvauksia espanjaksi.

Tieto Friends Arenalla tapahtuneesta huutelusta kantautui myös Ruotsin päävalmentajan Janne Anderssonin korviin, kun häneltä kysyttiin asiasta maajoukkueen lehdistötilaisuudessa.

– En tällä hetkellä tiedä, oliko se yksi kannattajistamme ja pitääkö se paikkansa. Mutta yleisellä tasolla, sanoi niin kuka tahansa, se on täysin mahdotonta hyväksyä, Andersson totesi Aftonbladetin mukaan.

– Ja jos se todella oli ruotsalainen kannattaja, se on vielä surullisempaa.

Andersson lisäsi toivovansa, että huutelijan henkilöllisyys saadaan selvitettyä ja hänet tavoitettua.

Viikonlopun otteluissa Ruotsi kukisti Uzbekistanin, Espanja teki selvää jälkeä Georgiasta.

Lue myös:

    Uusimmat