HUS vahvistaa: Pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronan kiihtymisvaiheeseen – THL:n uusia suosituksia esimerkiksi maskien osalta aletaan ottaa käyttöön

5:59
Mikä on kiihtymisvaihe ja kuka päättää uusista rajoituksista? MTV Uutiset Live kertoo, miten korona-Suomi toimii.

HUSin toimitusjohtaja Juha Tuominen kertoo Twitterissä, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemiassa kiihtymisvaiheeseen.

– Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmässä (HUS, Helsinki, Espoo, Vantaa, ESAvi ja THL) todettiin juuri, että pk-seutu on siirtynyt epidemiassa kiihtymisvaiheeseen, Tuominen kirjoitti.

Myös Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kertoi asiasta Twitterissä ja lisäsi, että kaupungit ryhtyvät tämän seurauksena toimeenpanemaan THL:n tämänpäiväisiä suosituksia.

– Toisen asteen oppilaitosten ja lukioiden maskisuosituksen osalta pks-kaupungit linjaavat lähipäivinä yhdessä, miten ja milloin suositus käytännössä toimeenpannaan.

THL:n koronakartan mukaan ilmaantuvuusluku HUSin alueella on nyt 22,2.

Asiasta kerrotaan lisää huomenna perjantaina järjestettävässä HUSin koronavirusinfossa.

THL antoi tänään uusia maskisuosituksia koronaepidemian kiihtymisvaihetta koskien.

Kiihtymisvaiheen tunnusmerkistössä koronan ilmaantuvuuden alaraja on 10 tapausta 100 000 asukasta kohden kahden viikon aikana.

Vaihetta ei kuitenkaan määritellä suoraan minkään yksittäisen luvun kautta.

Huomioon otetaan myös sairaanhoidon tilanne, tartuntaketjujen jäljitettävyys sekä se, onko positiivisten näytteiden osuus yli prosentin testatuista.

Juttua päivitetty kauttaaltaan kello 18.22.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja