HUS:in johtajaylilääkäri epäilee, ettei ”lohkomisesta” ole kesätapahtumien pelastajaksi – "Vaarallista ja työlästä toteuttaa"

Kokoontumisrajoituksiin odotetaan tällä viikolla höllennyksiä, kun hallitus käsittelee hybridistategiaan tehtäviä muutoksia 2:15
Kokoontumisrajoituksiin odotetaan tällä viikolla höllennyksiä. Videolla kerrotaan, miten lohkomisesta toivotaan kesätapahtumien mahdollistajaa.

Yleisötilaisuuksien niin sanottu lohkominen erillisiin toisiaan kohtaamattomiin osallistujajoukkoihin ei luultavasti pelasta kesätapahtumia, arvioi HUS:in johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi.

Lohkomisessa on kyse siitä, että osallistujat jaetaan ryhmiin, jotka eivät ole tekemisissä toistensa kanssa ja joilla on tämän takia omat tilansa. Tällä tavalla järjestettynä on esitetty, että Suomessa voitaisiin järjestää yli 50 hengen tilaisuuksia.

Mäkijärvi uskoo, että toimivilla tiloilla ja käytännöillä voidaan järjestää joitain tapahtumia, mutta hän ei usko, että rajoituksilla pystytään järjestämään moniakaan kesätapahtumia.

Hän muistuttaa, että tapahtumiin pitäisi myös järjestää turvallinen liikkuminen, mikä on vaikeaa suurissa yleisötilaisuuksissa koronaturvallisuudesta joustamatta.

– Lohkominen mahdollistaa joitakin tilaisuuksia, mutta ei läheskään kaikkia. Se on vaarallista ja työlästä toteuttaa. Sen varaan ei kannata liikaa laskea, hän arvioi MTV Uutisten haastattelussa.

Mäkijärvi sanoo, että menemällä vuorollaan rokotukseen ja ottamalla kummatkin rokotukset tehokkaimmin edistetään paluuta normaaliin, jossa myös yleisötapahtumat mahdollistuvat.

Hän korostaa, että nyt on tärkeää pitää taudin leviäminen aisoissa ja tartuntaluku laskevassa suunnassa.

– Tässä on muutama tärkeä viikko edessä ja sen jälkeen uskoisin, että kesä ja rajoitusten kevennykset koitavat. Mutta jos tämä menee jotenkin pieleen ja sössitään niin sitten ei tiedetä, miten hankalaan tilanteeseen koko kesäksi voidaan joutua, hän toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat