Hurrikaani Ianin uhriluku jatkaa nousuaan – yksi voimakkaimmista Yhdysvaltoihin osuneista myrskyistä

2:29
Hurrikaani Ianin uhriluku tarkentuu Floridassa – alueen historiallinen tuho paljastuu

Yhdysvalloissa ja Kuubassa riehuneen hurrikaani Ianin jälkeensä jättämien kuolonuhrien lukumäärä on jälleen noussut. Miami Herald -lehden mukaan viranomaiset olivat paikallista aikaa sunnuntai-iltaan mennessä vahvistaneet ainakin 85 hurrikaanin suoraan tai välillisesti aiheuttamaa kuolemantapausta Yhdysvalloissa.

Osavaltion viranomaisten tuorein luku Floridassa kuolleista on 58. Miami Herald kertoo, että lukemassa ei ole vielä mukana joidenkin piirikuntien antamia lukuja. Lehden mukaan osavaltion listauksesta puuttuvat ainakin Charlotten piirikunnan sheriffin toimistosta kerrotut 23 kuolemaa.

Pohjois-Carolinan kuvernööri on kertonut neljästä kuolemasta, ja Kuubassa kuolemantapauksia oli kaksi.

Ian oli yksi voimakkaimmista Yhdysvaltoihin osuneista myrskyistä, ja se jätti jälkeensä mittavia aineellisia vahinkoja. Ianin jäljiltä kokonaisia naapurustoja on tuhoutunut sekä sähkölinjoja ja siltoja poikki. Koska monia alueita jäi tulvaveden alle jopa rannikon ulkopuolella, pelastajat etsivät mahdollisia uhreja edelleen.

Uutistoimisto AFP kertoi rannikkovartioston ilmoittaneen sunnuntaina, että se on lopettanut myrskyssä kadonneiden 16 siirtolaisen etsinnän. Siirtolaisten alus oli uponnut merellä, ja heistä yhdeksän pelastettiin, neljä ui rantaan itse ja kaksi löydettiin kuolleina.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja