Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Hurmaavat pikkusitrukset tuovat valoa pimeyteen

Julkaistu 30.11.2011 10:36(Päivitetty 30.11.2011 10:41)

Talven synkkinä päivinä piristystä arkeen tuovat erilaiset vitamiinipitoiset hedelmät. Nappaa kaupasta mukaan raikkaan makeita pikkusitruksia, joiden C-vitamiinit suojaavat flunssapöpöiltä.

Ihanat pikkusitrukset klementiini, satsuma ja mandariini kuuluvat laajaan pienikokoisten sitrushedelmien sukuun. Ne sopivat mainiosti syötäväksi sellaisenaan, mutta niitä voi hyödyntää maukkaasti myös ruoanlaitossa.

Miten erottaa satsuman, klementiinin ja mandariinin toisistaan?

- Mandariinin malto on makea ja hyväntuoksuinen, mutta se sisältää usein paljon siemeniä.

- Maultaan virkistävän kirpeä satsuma on mandariinin ja klementiinin välimuoto.

- Pienikokoinen klementiini on taas mandariinin ja pomeranssin risteytys ja kenties suosituin lajikkeista. Hedelmän kuori irtoaa helposti ja hedelmälohkot ovat lähes siemenettömiä.

Yhden klementiinin energiapitoisuus on noin 25 kcal ja hiilihydraatteja on noin 10 grammaa.

Kirjolohi-sitrussalaatti

1 rs (300 g) Pirkka kirjolohisuikaleita (sis. suolaa 1 %)
2 rkl tilliä
4 klementiiniä tai satsumaa
2 (200 g) tomaattia
1/2 (150 g) kurkkua
1 ruukku jääsalaattia
1 ruukku rucolaa

Kastike:
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl Pirkka Thai Sweet -chilikastiketta
1 rkl vettä

Paista kalasuikaleet pinnoitetulla pannulla omassa rasvassaan. Ripottele päälle tilliä.

Kuori sitrukset. Puolita sitrukset, tomaatit ja kurkku. Viipaloi ne.

Revi salaatit. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Kääntele salaatit kastikkeen joukkoon.

Levitä salaattiseos vadille ja asettele muut ainekset. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

Katso lisää sitrusreseptejä:

Lisää aiheesta:

Tämän helpommaksi ei valkosipulin kuoriminen enää voi mennäGoogle julkaisi vuoden trendit – pyysimme kansalaisia paljastamaan oman hakuhistoriansaOletko "väsynyt tyttö"? Näin trendimeikki syntyySuomalaisten ruokailutavat syynissä: Joka neljäs syö sohvallaMiau-1 alkaa: Kissojen "Ozempic" voi olla pian tottaNäin elatustuen ja elatusavun määrät muuttuvat vuonna 2026
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen18:59
    Ruokaniksit

    Tämän helpommaksi ei valkosipulin kuoriminen enää voi mennä

  • Eilen16:59
    Google

    Google julkaisi vuoden trendit – pyysimme kansalaisia paljastamaan oman hakuhistoriansa

  • Eilen16:52
    Meikit

    Oletko "väsynyt tyttö"? Näin trendimeikki syntyy

  • Eilen14:15
    Ruoka

    Suomalaisten ruokailutavat syynissä: Joka neljäs syö sohvalla

  • Eilen13:31
    Kissat

    Miau-1 alkaa: Kissojen "Ozempic" voi olla pian totta