Mainos

Hurjia lumimääriä Alpeilla ja Pohjois-Espanjassa – Iso-Britannia ja Irlanti myrskyn kourissa

Italian Alpeilla on satanut viime päivinä jopa yli metri lunta, nyt lumisateita on tulossa Alppien pohjoisrinteille. Myrskytuulet puhaltavat Isossa-Britanniassa ja Irlannissa.

Iso-Britannia ja Irlanti ovat parhaillaan Jake-myrskyn kourissa. Osa myrskyn sateista on räntää ja lunta.

– Myrsky iskee rajuimmin Walesiin ja Pohjois-Irlantiin sekä Irlantiin. Irlannissa puuskissa on mitattu aamulla yli 30 m/s, kovin keskituuli on ollut 25 m/s. Walesissa tuulet ovat vasta voimistumassa, toteaa MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.

Italian Alpeilla lunta on tullut viime päivinä runsaasti.

– Etelärinteille satoi muutaman vuorokauden sisällä monin paikoin yli metri lunta, enimmillään jopa puolitoista metriä. Seuraava lumisadealue iskee Alpeille tänään luoteesta, joten seuraavaksi lunta tulee pohjoisrinteille Itävaltaan, Sveitsiin ja Saksaan. Siinä on useampi sadealue menossa yli keskiviikosta sunnuntaihin. Laaksoissa päivälämpötilat ovat plussalla ja sadealueiden välissä paistaa aurinko, sanoo Miina Manninen.

Manner-Euroopassa on laajalti melko talvista. Belgiassa, Saksassa ja Puolassa varoitetaan huonosta ajokelistä lumisten ja jäisten tienpintojen vuoksi. Vaikein tilanne on Etelä-Saksassa. Espanjan pohjoisosassakin on satanut paikoin runsaasti lunta viime päivinä.


Kanarialla sää on kesäistä. Lämpötilat ovat 20 asteen tienoilla, tosin loppuviikkoa kohden sää on hieman viilenemässä.

Yhdysvaltojen koillisosaan on tulossa lumisateita loppuviikolla. Kaliforniaan ennustetaan ensi viikoksi runsaita vesisateita.

Suomen ja maailman sääennusteet MTV:n sääsivustolla.


1:28

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.