Hurjassa palkintopalliputkessa oleva Ricciardo ihmetteli Bottaksen juomakieltäytymistä: "Hänhän on suomalainen!"

Red Bullin Daniel Ricciardo on osoittanut viimeisissä kisoissa, miksi häntä pidetään yhtenä varikon parhaimmista kuljettajista. Aina hymyilevä australialainen takoo tällä hetkellä kunnioitettavaa tulosta.

Ricciardo ajoi Itävallassa kolmanneksi Red Bullin kotiradalla, joten mies pääsi ruiskuttelemaan shampanjaa jo viidennessä kilpailussa peräkkäin. Tällä hetkellä pisimmän voimassa olevan podiumputken kruununa on itseoikeutetusti Azerbaidzhanin GP:n voitto. Sen lisäksi palkintokaappiin on kertynyt täytettä Espanjan, Monacon, Montrealin ja nyt Itävallan osakilpailuiden kolmossijoilla.

Viimeiset viisi kisaa ovat kerryttäneet Ricciardon pistetiliä 85 MM-pisteen arvoisesti. Mikäli MM-sarja olisi alkanut vasta toukokuussa Barcelonassa, johtaisi Ricciardo sarjaa tasapistein Ferrarin Sebastian Vettelin kanssa. 

Australialainen kävi Itävallassa viimeisestä palkintopallipaikasta tiukan taistelun Lewis Hamiltonia vastaan. Kun kolmossija varmistui, antoi Ricciardo riemunsa kuulua tiimiradiossa.

- Minulla oli upea kisa Lewistä vastaan. Olin todella onnellinen nähdessäni ruutulipun, Ricciardo fiilisteli.

Palkintopallilla nähtiin pienimuotoinen episodi, kun kilpailun voittaja Valtteri Bottas kieltäytyi ottamasta vastaan Ricciardon tavaramerkiksi muodostunutta ajokengästä juomista.

Ricciardo hämmästeli kieltäytymistä C Moren haastattelussa.

- Hänhän on suomalainen! Tiedän, että suomalaiset ovat ujoja, mutta eivät juomisen suhteen. Ja hänhän voitti. Come on kaveri, Ricciardo naureskeli.


Lue myös:

    Uusimmat