Mainos

Hurja testi: Miten käy kaiken kestävän Nokian 3310-puhelimen, kun se saa miljoonalla voltilla jännitettä?

1:34

Miten käy, kun Nokian klassikkomalli, 3310, saa miljoonalla voltilla jännitettä? Katso yllä olevalta videolta Kreosan-kanavan testi!

Kun puhelimeen ostaa laturia, kannattaa olla tarkkana, että volttimäärä on oikein, sillä liian kovat voltit voivat rikkoa laitteen virtapiirit. Tavallisin määrä, jonka puhelimet kestävät, on noin viisi volttia.

Mutta miten käy, jos puhelin saakin noin miljoona volttia sähkövirtaa? Ukrainalainen Kreosan-Youtube-kanava, joka tunnetaan erikoisista sähkökokeiluista, päätti pistää puhelimet testiin.

Testiin valikoitui totta kai Nokian vanha klassikkopuhelin, 3310-malli.

Nokia voitti uuden älypuhelimen

Suomalaiset tuntevat vanhan Nokian 3310-mallin erityisesti puhelimena, joka kestää mitä vain. Näin klassikkopuhelin osoitti myös Kreosanin hullussa testissä. Katso yllä olevalta videolta, miten kävi!

Saman kokeen Kreosanin miehet tekivät myös modernille älypuhelimelle. Uudelle puhelimelle ei kuitenkaan käynyt yhtä hyvin kuin nokialaiselle, sillä sen sensorit paloivat miljoonan voltin ansioista ja älypuhelimesta tuli täysin käyttökelvoton.

Puhelimen virtapiirit voivat hajota myös esimerkiksi hauskasta Kiinan tuliaisesta, jossa ei ole sertifioitua latauspainiketta. Näin kävi esimerkiksi Kaijalle, jonka kaksi iPhonea menivät saman tien rikki. Lue tarina täältä.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja