Hurja taistelu ME-miestä vastaan: suomalaisurheilija lajivoittoon Timanttiliigassa

Toni Piispanen kelasi voittoon Timanttiliigassa 0:43
Toni Piispanen kelasi voittoon Timanttiliigassa.

Toni Piispanen kelasi komeasti voittoon 100 metrillä Brysselin Timanttiliigassa. Piispanen kukisti trillerimäisessä taistelussa T51-luokan belgialaishuipun, kotiradallaan kelanneen ME-mies Peter Genynin.

MAINOS

Koko Timanttiliiga-kausi C Morella!

Timanttiliigan Brysselin finaaliosakilpailu C More Max -kanavalla sekä cmore.fi -suoratoistopalvelussa kello 21 alkaen perjantaina 6. syyskuuta.

Kaikki suorat lähetykset C Moren kanavilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Piispanen lähti liikkeelle vauhdilla ja vaikka Genyn kuroi lopussa eroa umpeen, Piispanen tuli niukasti ennemmin maaliin ajassa 20,74. Kärkikaksikon eroksi jäi vain 0,04 sekuntia.

– Lähtö ja 20 ensimmäistä metriä onnistuivat melkein täydellisesti ja johdin kelaustuolin mitalla. Kiihdytysvaiheessa 20-60 metriin oikea hanska alkoi lipsumaan ja Genyn pääsi rinnalle. Lopussa lisäsin voimaa ja paikkasin tilanteen, Piispanen kertoi Urheiluliiton tiedotteessa.

– Viileä keli on myrkkyä tälle lajille, koska silloin hanska tarraa huonommin. Nyt oli illalla kylmä tuuli ja se näkyy heti pidossa, Piispanen selvensi.

Piispanen kilpaili Timanttiliigassa toista kertaa urallaan. 0,8 sekuntimetrin myötätuulessa käydyssä kisassa kohtasi viisi maailman vuositilaston seitsemästä parhaasta.

– Oli hienoa päästä kilpailemaan Timanttiliigassa. Se kertoo siitä, että luokan 51 taso on korkea. Hotellilta saavuimme poliisisaattuessa stadionille ja yleisö piti ääntä koko ajan, Piispanen kuvaili.

Piispaselle taipunut Genyn on kellottanut tämän kauden kansainvälisen kärkiajan 19,98. Viime vuonna hän kelasi maailmanennätykseksi 19,89.

Juttua päivitetty Piispasen kommenteilla klo 21.34.

Lue myös:

    Uusimmat