Tommi Evilä: Maailman paras suomea puhuva yleisurheilija voi pamauttaa ME:n – "Mieletön ilmestys luonnossa"

Ruotsalainen kiekonheittäjätähti Daniel Ståhl on avoimesti puhunut maailmanennätystavoitteestaan. C Moren asiantuntija Tommi Evälä arvioi, että se on Ståhlille täysin mahdollinen.

MAINOS

Koko Timanttiliiga-kausi C Morella!

Timanttiliigan Brysselin finaaliosakilpailu C More Max -kanavalla sekä cmore.fi -suoratoistopalvelussa kello 21 alkaen perjantaina 6. syyskuuta.

Kaikki suorat lähetykset C Moren kanavilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

– Kun ajatellaan, että siellä on pari peräänastuttua (yliastuttua) +72-metristä ja minkälaisissa olosuhteissa ne on heitetty, niin ei hän voi välttyä ajattelemasta jossain kohtaa Helsingborgia ja optimaalisia olosuhteita siellä. Kyllä Jürgen Schult saattaa tässä kohtaa vapista, Evilä sanoi MTV Uutiset Livessä Antero Mertarannan haastattelemana.

Itä-Saksaa ja Saksaa urallaan edustanut Schult saatteli vuonna 1986 limpun ME-lukemiin 74,08. Ennätys on säilynyt yhä vuosikymmenten jälkeen, mutta Evilä uskoo Ståhlilla olevan sen ylittämiseen aineksia.

Suomalaisen äidin poika, myös suomea puhuva kaksimetrinen ja 145-kiloinen Ståhl on heittänyt tällä kaudella uuden Ruotsin ennätyksen ja maailman kärkituloksen 71,86. 

– Onhan hän antropometrialtaan mieletön ilmestys luonnossa ja kuin luotu kiekonheittoon. Saksassa on (Lars) Riedeliä ja kumppaneita, jotka ovat olleet veistoksellisia miehiä, mutta kyllä Ståhl on 2.0-versio heistä. Kyllä se (ME:n heittäminen) on täysin mahdollista, Evilä summasi.

Ståhl voitti perjantai-iltana Brysselissä Timanttiliigan finaalin tuloksella 68,88 ja kuittasi pääpalkintorahat, reilut 45 000 euroa.

Mitä Ståhlin kautta voidaan ammentaa Suomeen? Entä mitä Norjan superjuoksijoista pitäisi ajatella? Katso koko keskustelu ylälaidan videolta.

Juttua päivitetty klo 23.54 Ståhlin tuloksella Timanttiliigan finaalissa.

Lue myös:

    Uusimmat