Hurja taifuuni iski Japaniin, tuulta jopa 70 metriä sekunnissa – tekemässä U-käännöksen ja palaamassa takaisin

Taifuuni Khanun tappanut kaksi Okinawalla – tekemässä U-käännöksen takaisin Japania kohti 1:29
Taifuuni Khanun on tuhonnut infrastruktuuria ja kaatanut puita Nahan kaupungissa Okinawan saarella.

Japanissa taifuuni Khanun on iskenyt eteläiseen Okinawan saariryhmään keskiviikkona. Myrsky on vaatinut jo kahden ihmisen hengen, ja sen odotetaan vielä palaavan.

Taifuuni rantautui Okinawalle tiistaina, ja on torstaina vetäytymässä saariston yli. 

Kaksi ihmistä on kuollut "erittäin voimakkaaksi" kuvaillun taifuunin seurauksena, uutisoi Japanin yleisradioyhtiö NHK. Ogimin kylässä mies kuoli jäätyään romahtaneen autotallin peltikaton alle keskiviikkoyönä. 

Uruman kaupungissa puolestaan kuoli 89-vuotias nainen, kun hänen talonsa paloi naisen sytytettyä kynttilän sähkökatkon jälkeen. Nainen kuoli sairaalassa palovammoihin.

Lisäksi yhteensä 64 ihmistä on loukkaantunut taifuunista.

Tuulta jopa 70 metriä sekunnissa

Varoitukset myrskypuuskista ja kovasta tuulesta pysyvät yhä voimassa Okinawalla. Saariprefektuurin pääkaupungissa Nahassa korkein mitattu tuulennopeus oli meteorologian laitoksen mukaan jopa 70 metriä sekunnissa, ja jatkuva tuulennopeus oli paikoin 50 metriä sekunnissa. 

Taifuuni on jatkanut kulkuaan länteen kohti Kiinan rannikkoa, mutta Japanin meteorologian laitoksen mukaan se on tekemässä U-käännöksen takaisin kohti itää, jolloin se ylittänee Okinawan saaret uudelleen perjantaina. Ennusteen mukaan taifuuni lähestyy Japanin pääsaaria ensi viikolla alkuviikosta. 

Taifuunikausi on Japanissa voimakkaimmillaan yleensä syyskuussa. Nyt Okinawaa riepotteleva taifuuni on järjestyksessään kuudes tänä vuonna, mutta suurin osa taifuuneista ei osu suoraan saarille eikä aiheuta valtavia tuhoja. Viime vuonna Japanin pääsaarille osui "supertaifuuniksi" kutsuttu Nanmadol, joka jäi tuhoiltaan pahimmista peloista. 

Lue myös:

    Uusimmat